Microsoft vil rense ud blandt partnerne

Microsoft partnerkonference 2010: Til efteråret skruer Microsoft gevaldigt op for kravene til at blive guldpartner. Kun hver femte danske guldpartner vil slippe igennem nåleøjet, lyder den forsigtige vurdering

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference.

Washington DC, USA Microsoft vil fra oktober begynde at skærpe kravene til selskabets partnere. Det kommer til at ske med en ny opdeling af de niveauer, som partnerne i dag er inddelt i, og som de i vid udstrækning profilerer sig på over for kunderne.

I dag er partnerne opdelt i tre hovedkategorier, nemlig guldpartnere, certified partnere og registrerede partnere. Virksomhederne placeres i kategorierne via et pointsystem, hvor bestemte kompetencer udløser et bestemt pointtal, der dernæst lægges sammen.

Certificeres i lodrette siloer
Denne opdeling i kategorier bliver fra oktober sløjfet helt.

I stedet indfører Microsoft en inddeling med guldpartnere, sølvpartnere, subscriberpartnere og communitypartnere.

Her vil hver enkelt virksomhed kunne opnå en bestemt klassificering på specifikke områder.

"Vi ønsker at gøre partnerstrukturen mere transparent, så kunderne kan se, hvilke virksomheder der er "best in class" inden for bestemte områder," siger Søren Knudsen Pedersen, partnerchef for Microsoft i Danmark.

I dag kan en virksomhed blive guldpartner, hvis virksomheden samler point sammen på mange forskellige områder. Med den nye ordning vil en virksomhed derimod kunne blive guldpartner inden for eksempelvis infrastruktur og Sharepoint og sølvpartner inden for eksempelvis Dynamics.

Sikrer dybde og kvalitet
"Det vil sikre mere dybde og bedre kvalitet. Nu har partnerne mulighed for at skubbe én bestemt ting frem på scenen og profilere sig på den. Kompetencekravene er noget højere end i den nuværende model," siger Søren Knudsen Pedersen.

Den nuværende partnermodel har kørt i fem år. Med den ny model beskæres antallet af kompetencer, som partneren indplaceres i systemet på, fra 49 til 30.

Profilere sig overfor rivalerne
Søren Knudsen Pedersen fremhæver, at forandringerne i partnerstrukturen - der træder i kraft over hele verden - sker på opfordring fra mange af Microsofts nuværende partnere.

De har presset på for at få en model, hvor de for alvor kan differentiere sig fra deres konkurrenter.

I dag mener mange af partnerne , at der er for mange partnere med den højeste ranking - faktisk så mange, at det er svært at bruge certificeringen til noget konkret.

"Mange af dem er meget ivrige efter at kunne vise, at de er meget dygtige til bestemte områder. Vi tror, at den nye struktur vil sikre bedre gennemsigtighed, fordi det bliver helt tydeligt, hvilke specifikke områder en bestemt partner satser på og er god til," siger han.

Herhjemme har Microsoft i dag 3.600 partnere, hvoraf de cirka 3.000 befinder sig på laveste niveau som registrerede partnere, mens resten er fordelt på de to højeste niveauer, gold og certified.

Søren Knudsen Pedersen vurderer med et forsigtigt skøn, at dette antal vil blive reduceret kraftigt med den nye struktur.

"Min forsigtige vurdering er, at kun omkring hver femte af de nuværende gold- og certified partnere herhjemme vil kunne opnå en gold-certificering fra oktober," siger han.

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.