Artikel top billede

IBM: Derfor vælter millionerne ind til ukendt selskab

Hvorfor hiver et ukendt, IBM-ejet selskab millioner af kroner hjem, mens IBM Danmark ApS selv kæmper med røde tal? Læs IBMs forklaring.

Nu fortæller IBM Danmark, hvad baggrunden er for at drive Nordic Processor ApS.

Et selskab, der i modsætning til IBM Danmark ApS, skovler millioner ind i overskud - og hvis omsætning stiger år efter år.

Pressechef Carsten Grønning fra IBM forklarer:

Hvorfor er Nordic Processor ikke en del af IBM's hovedselskab i Danmark?  

"Nordic Processor ApS er en selvstændig juridisk enhed ejet af Nordic Processor AB i Sverige. Konstruktionen blev i sin tid aftalt imellem IBM i Norden og Nordea. Da koncernen således er nordisk - og et joint venture mellem Nordea og IBM - indgår det ikke i IBM's lokale forretningsstruktur," siger han.

Allerede da IBM og Nordea indgik en kæmpe samarbejdsaftale, luftede parterne ideen om oprettelsen af et fælles selskab. 

Hvad laver Nordic Processor ApS? 

"Nordic Processor ApS leverer sammen med sine søsterselskaber i de andre nordiske lande outsourcingservices til Nordea på nordisk plan," fortæller Carsten Grønning.

Han forklarer selskabets regnskabsresultater med, at "medarbejdere og ledelse med succes har formået at optimere og effektivisere driften af Nordeas infrastruktur." 

Har IBM andre selskaber som Nordic Processor ApS, der hiver millioner ind i Danmark? Hvilke?


"Nej. IBM Danmark er dog for tiden ved at integrere analytics software-virksomheden SPSS, som er opkøbt på en global aftale. Selskabet har i Danmark under 20 ansatte og kan ikke sammenlignes med Nordic Processor," siger Carsten Grønning.

Læs også:
IBM skovler millioner ind via dette danske selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere