Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC æder sig større på det danske marked

Telekoncernen TDC udbygger sin føring på det danske marked, hvor selskabet i forvejen er dominerende.

TDC er på en lang række områder reguleret af IT- og Telestyrelsen, fordi selskabet har en stærk markedsposition.

Og i dag viser TDC's halvårsregnskab, at selskabet øger sine markedsandele inden for ip-telefoni og mobilt bredånd, mens det er status quo på fastnettelefoni, fastnetbredbånd, mobiltelefoni samt betalings-tv.

TDC er ifølge regnskabet gået frem med ét procentpoint til 35 procent af markedet for mobilt bredbånd, mens selskabet nu sidder på 52 procent af al ip-telefoni mod 45 procent et år tidligere.

"På VoIP (IP-telefoni, red.) er vores markedsandel primært drevet af successen af HomeDuo og HomeTrio - multiplay IP-produkter - og det fremgår også af regnskabet, at vi har taget 120.000 flere Duo-kunder ind og cirka 60.000 flere Trio-kunder," fortæller administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen om fremgangen.

I dag har TDC 270.000 HomeDuo-abonnementer, hvor kunderne får internet og ip-telefoni, mens 102.000 danskere har HomeTrio, hvor også tv indgår i pakken. Dermed har HomeDuo vist sig at sælge bedre end abonnementet, der også indeholder tv.

"Jeg tror, at det er helt naturligt, at bredbåndsmarkedet er langt mere flygtigt og langt større, så der er en større volumen i det marked end i tv-markedet. Der er også nogle hastighedskrav til vores tv-produkter, som gør, at det (HomeTrio, red.) dækker cirka 80 procent af landet, mens 100 procent er dækket af Duo," forklarer Henrik Poulsen.

Regulering

TDC's stærke markedsposition har flere gange fået IT- og Telestyrelsen til at skride ind. Styrelsen har blandt andet tvunget TDC til at åbne sit kobbernet, kabelnet og fibernet for fremmede udbydere, fordi selskabets stilling i markedet er blevet opfattet som dominerende.

Nu, hvor TDC igen forbedrer sin stilling i markedet, er det dog ikke tegn på, at konkurrencen har fejlet, mener Henrik Poulsen.

"Hvis man ser på prisudviklingen i det danske marked, så er der ikke nogen, som kan påstå andet, end at der er enorm intens konkurrence. Jeg tror ikke, at det er muligt at finde andre forbrugermarkeder i Danmark, hvor priserne er faldet så meget på både kort og lang sigt," siger TDC-koncernchefen.

Konkurrenterne Telenor og Telia har tidligere ved flere lejlighed udtrykt bekymring over TDC position på den faste teleinfrastruktur.

Priskrig og nulvækst er en trussel

Henrik Poulsen fortæller videre, at der ligger udfordringer forude i årets andet halvår.

"Der er den trussel, at det danske marked er et marked med stort set ingen vækst og samtidig en meget heftig priskrig, som i første halvår 2010 har eskaleret til nye niveauer. Både priskrigen på mobildata og -telefoni, men også på bredbånd," forklarer Henrik Poulsen.

Dagens halvårsregnskab fra TDC viser en fremgang i omsætningen på 2,2 procent til 18,2 milliarder kroner, mens resultatet før skat faldt med 36 procent til 1,4 milliarder kroner før skat i forhold til samme halvår sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere