Artikel top billede

Intel køber McAfee for 45 milliarder kroner

Opdateret: Chipgiganten Intel køber sikkerhedsfirmaet McAfee for milliardbeløb.

Læs også: Sådan vil Intel spinde guld på McAfee.

Intel meddeler i en pressemeddelelse, at selskabet køber sikkerhedsfirmaet McAfee for et beløb, der svarer til 45 milliarder kroner.

Intel har indgået en aftale med McAfee, der indebærer, at chipselskabet betaler 48 dollars, 285 kroner, per McAfee-aktie. Opkøbet kommer dermed i alt til at koste Intel 7,68 milliarder dollars eller omkring 45 milliarder kroner.

"Tilføjelsen af McAfee-produkter og teknologier til Intels portefølje bringer os enormt talentfulde mennesker med et track record for at levere sikkerheds-innovation, produkter og services, som industrien og forbrugere stoler på kan gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet," siger Intels CEO Paul Otellini.

Nutidens sikkerhed hænger ifølge Intel ikke godt nok sammen med de milliarder af internetenheder og trådløse enheder, der findes i biler, fjernsyn, sundheds-udstyr, pengeautomater og så videre.

McAfee ville være "verdens største"

McAfee er blandt verdens største sikkerhedsfirmaer, og administrerende direktør David DeWalt peger på, at sikkerheds-landskabet har ændret sig drastisk i de seneste år med mange nye trusler hver måned.

"Vi tror, at købet vil resultere i, at vi bedre kan levere en mere sikker og betroet oplevelse på internet-enablede enheder, udtaler McAfee-direktøren.

McAfee, der holder til i Santa Clara i Californien, blev stiftet i 1987.

I 2009 omsatte selskabet for cirka to milliarder dollars eller næsten 12 milliarder kroner. McAfee har 6.100 ansatte, der altså nu får ny arbejdsgiver.

Computerworld mødte i 2008 David DeWalt, da han var i København. Dengang var det direktørens ambition, at McAfee skulle være "det største og vigtigste sikkerheds-firma i verden."

Læs også: Sådan vil Intel spinde guld på McAfee.

Derfor køber Intel McAfee:
Intels køb af McAfee skal nu godkendes af henholdsvis aktionærerne og konkurrencemyndighederne. De to selskaber har postet en video, hvor de forklarer om baggrunden for handlen - se den her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere