Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Intel køber McAfee for 45 milliarder kroner

Opdateret: Chipgiganten Intel køber sikkerhedsfirmaet McAfee for milliardbeløb.

Læs også: Sådan vil Intel spinde guld på McAfee.

Intel meddeler i en pressemeddelelse, at selskabet køber sikkerhedsfirmaet McAfee for et beløb, der svarer til 45 milliarder kroner.

Intel har indgået en aftale med McAfee, der indebærer, at chipselskabet betaler 48 dollars, 285 kroner, per McAfee-aktie. Opkøbet kommer dermed i alt til at koste Intel 7,68 milliarder dollars eller omkring 45 milliarder kroner.

"Tilføjelsen af McAfee-produkter og teknologier til Intels portefølje bringer os enormt talentfulde mennesker med et track record for at levere sikkerheds-innovation, produkter og services, som industrien og forbrugere stoler på kan gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet," siger Intels CEO Paul Otellini.

Nutidens sikkerhed hænger ifølge Intel ikke godt nok sammen med de milliarder af internetenheder og trådløse enheder, der findes i biler, fjernsyn, sundheds-udstyr, pengeautomater og så videre.

McAfee ville være "verdens største"

McAfee er blandt verdens største sikkerhedsfirmaer, og administrerende direktør David DeWalt peger på, at sikkerheds-landskabet har ændret sig drastisk i de seneste år med mange nye trusler hver måned.

"Vi tror, at købet vil resultere i, at vi bedre kan levere en mere sikker og betroet oplevelse på internet-enablede enheder, udtaler McAfee-direktøren.

McAfee, der holder til i Santa Clara i Californien, blev stiftet i 1987.

I 2009 omsatte selskabet for cirka to milliarder dollars eller næsten 12 milliarder kroner. McAfee har 6.100 ansatte, der altså nu får ny arbejdsgiver.

Computerworld mødte i 2008 David DeWalt, da han var i København. Dengang var det direktørens ambition, at McAfee skulle være "det største og vigtigste sikkerheds-firma i verden."

Læs også: Sådan vil Intel spinde guld på McAfee.

Derfor køber Intel McAfee:
Intels køb af McAfee skal nu godkendes af henholdsvis aktionærerne og konkurrencemyndighederne. De to selskaber har postet en video, hvor de forklarer om baggrunden for handlen - se den her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere