Artikel top billede

"Vi skal være det største og vigtigste sikkerheds-firma i verden," siger CEO David Dewalt til Computerworld. Foto: Kim Stensdal

McAfee-direktør: Sådan vil vi spinde guld

Interview: Markedet for sikkerhedsprodukter er i rivende vækst, og McAfee er en af de virksomheder, der spinder guld. Computerworld har mødt David Dewald, CEO i McAfee.

McAfees CEO, David Dewalt, har umiddelbart god grund til at være tilfreds.

For det første får han ifølge finansmagasinet Forbes en årsløn på omkring 9,5 millioner kroner.

For det andet befinder han sig i en ganske lukrativ industri, der ifølge analysehuset Gartner voksede med hele 19,8 procent sidste år, så den i dag omsætter for 51,2 milliarder kroner.

Og for det tredje er han direktør for verdens næststørste sikkerheds-leverandør, McAfee, der i de senere år er vokset ganske voldsomt og i 2007 havde en omsætning 6,5 milliarder kroner.

Alligevel er den 43-årige direktør sulten efter mere, fortæller han, da Computerworld møder ham i København.

”Vi skal være det største og vigtigste sikkerheds-firma i verden,” lyder det fra David Dewalt.

Symantec stadigt størst

McAfee sidder ifølge Gartner i dag på 11,8 procent af markedet, et mindre fald fra 2006, hvor markedsandelen lød på 12, 3 procent.

De største konkurrenter, Symantec (26,6 procent) og Trend Micro (7,8 procent), mistede også markedsandele i samme periode. Alligevel nægter David Dewalt at tale om negative tendenser.

”Vi er ikke på vej ned, vi accelerer faktisk og øger vores markedsandel. Når tallene viser, at vi falder, er det fordi Gartner har inkluderet nogle nye spillere, der for eksempel laver compliance og kryptering, og det får det til at se ud, som om de traditionelle sikkerhedsleverandører bliver mindre.”

”Vi er dedikerede til sikkerhed, mens nogle af vores konkurrenter også laver andet end sikkerhed. Så vi er fokuserede, og gabet mellem Symantec og McAfee er da også blevet hurtigt mindre de sidste fire-fem kvartaler,” siger David Dewalt, selvom Gartner-tallene viser, at Symantec er mere end dobbelt så store som McAfee.

Microsoft en trussel?

David Dewalt har været CEO i McAfee siden april 2007. Firmaet, der blev grundlagt i 1987, har i dag 4472 ansatte og hovedsæde i Santa Clara på den amerikanske vestkyst.

Nogle hundrede kilometer længere mod nord holder Microsoft til, og netop Microsoft har tidligere bekymret de traditionelle sikkerhedsleverandører.

I 2006 forsøgte McAfee således – sammen med konkurrenten Symantec – at få Microsoft til at droppe sine sikkerheds-funktionaliteter i Vista af frygt for at blive kørt bag af dansen af software-kæmpen fra Seattle.

I dag afviser David Dewalt dog, at Microsoft skulle udgøre en trussel mod blandt andre McAfee.

”Vi ser det faktisk som en mulighed. Det er mit mål, at vi skal være Microsofts bedste partner. Microsoft er så store og vigtige, at hvis vi ikke er en god partner, så gør vi ikke det bedste for vores egne kunder,” lyder meldingen i dag.

Men hvorfor skal købe McAfee-produkter, hvis Windows kan klare sikkerheden?

”Det gør Windows heller ikke. Microsoft har et antivirus-produkt, men de mangler for eksempel en personlig firewall, beskyttelse mod datatab og netværkskontrol for virksomhederne. Så du får kun lidt beskyttelse fra Microsoft, og vores mål er at give dig den fulde beskyttelse,” siger David Dewalt fra McAfee.

Læs i morgen: Interview med David Dewalt om de største sikkerheds-udfordringer for erhvervslivet i dag og i fremtiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere