Artikel top billede

TDC inviterer Microsoft ind i sit datacenter

Inden for en måned kan TDC tilbyde Microsofts online-produkter på nettet. Men hvordan skal TDC egentlig tjene penge på det?

It-giganten Microsoft og den danske telemastodont TDC har slået pjalterne sammen for at kunne tilbyde kunderne Microsofts nuværende og kommende onlineløsninger.

"Vi har underskrevet en aftale med Microsoft om, at vi fra september tilbyder Microsofts BPOS-portefølje på nettet til vores kunder i bundlede tilbud," forklarer administrerende direktør hos TDC Hosting, Jesper Bak Olesen, til Computerworld.

Han fortæller, at TDC Hosting med aftalen bliver partner og i første omgang it-gigantens leverandør af Microsofts online-Office-løsninger på nettet.

"Microsofts løsninger vil i fremtiden løbende ryge på nettet, så hele porteføljen ligger online. Det har vi set et Microsoft-roadmap for," siger Jesper Bak Olesen fra TDC Hosting.

Skal runde 100.000 kunder
TDC's avance kommer ved, at selskabet smækker en merpris på selskabets indkøbstilbud hos Microsoft.

Derefter vil TDC så prøve at sælge Microsoft-produkterne videre med dansk helpdesk-funktion, ekstra bredbåndsløsninger oveni eller backup-løsninger.

"Man kan forestille sig mange forskellige bundlingsscenarier, hvor vi tilbyder Microsoft-løsninger sammen med vores egne nuværende produkter i en samlet pakke. Jeg tror især den danske helpdesk vil være tillokkende for mange," lyder det håbefuldt fra Jesper Bak Olesen.

Han forventer, at Microsoft-produkterne fra TDC Hosting runder 100.000 slutbrugere i Norden inden for tre år.

Data flyver ud af Danmark
TDC's aftale med Microsoft betyder samtidig, at TDC Hosting kunders data på Office-produkterne flyver ud af Danmark og ind i et af Microsofts to gigantiske datacentre inden for EU's grænser.

"Lige præcis den aftale, vi har indgået med Microsoft, betyder, at vi sender data til Irland eller Amsterdam, hvor de har deres datacentre," siger Jesper Bak Olesen.

"Kunden er kunde hos os, og de vil egentlig opleve, at de handler med os. Data vil dog typisk ligge i Irland," fortsætter han.

I dag hoster TDC Hosting allerede Exchange-løsninger fra Microsoft med data liggende i Danmark, og Jesper Bak Olesen forventer, at det også vil ske med de kommende online-services fra Danmark.

"Jeg tror ikke på én løsningsmodel i ét land. Eksempelvis tager vi på nuværende tidspunkt diskussionen med vores kunder om, hvor Exchange-data må ligge - skal det være i Danmark, EU eller i USA? Det kan jo have betydning for prisen," siger Jesper Bak Olesen, der håber på lignende aftaler med en leverandør som Google.

"Vi kommer jo til at sidde med helt fremme på Microsofts nyudvikling. Når de udvikler noget, så vil vi have det med det samme, og det ønsker vi da også med andre leverandører, siger TDC Hosting-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere