Artikel top billede

Sådan fik Post Danmark gigantisk it-projekt i mål

Værdien af Post Danmarks seks år lange SAP-projekt er nøje regnet ud.

Læs også: ERP-projekt udløser millionforbedring i cash flow.

Det var Danmarks hidtil største ERP-projekt, da Post Danmark i 2003 gik i gang med at lægge en stor del af alle sine forretningsfunktioner over på SAP.

Post Danmarks CIO, Jens Risgaard, mente, at halvdelen af Post Danmarks 100 applikationer kunne erstattes med SAP-systemet.

"Det gælder styring af økonomi, salg, ordrer, kunderelationer, personale, vedligehold, indkøb, administration af ejendomme og i sidste ende produktionsstyring, så det vil påvirke alle, der arbejder med it i Post Danmark," sagde han dengang til Computerworld.

Og det fik han ret i.

Det sidste modul blev skruet på SAP-systemet i 2008, og det var HR-modulet.

HR-modulet er ikke ligefrem det mindst komplekse redskab, for det skal betjene Postens 23.000 ansatte, med alt hvad der hører til af forskellige overenskomster og regler for arbejdstid og overarbejde.

Læg dertil, at posten som bekendt altid skal ud, og derfor er at Post Danmark helt afhængig af velfungerende bemandingsplaner.

Til implementeringen af HR-systemet fik Post Danmark hjælp fra konsulenthuset 2BM.

I samarbejde definerede de et testkoncept, hvor man arbejdede med de faktiske historiske data, og dermed de reelle datamængder.

Basis i testkonceptet var, at man udlæste tid-, løn- og bemandingsdata fra Post Danmarks gamle systemer, og indlæste dem i det nye SAP HR-system i den kronologisk rigtige rækkefølge.

Parallelt test-set up

"Vi skiftede så store dele af vores proces på HR ud, at vi ikke kunne køre en parallel drift, som man normalt ville gøre. Her lavede 2BM et parallelt test-set up, så vi var sikre på, det virkede, når vi trykkede på knappen," fortæller Herman Petersson, som er vice CIO i Posten Norden.

Han har haft ansvaret for SAP-implementeringen i Post Danmark siden 2003 under det samlede navn, Lean Enterprise.

Under processen har man kørt efter den business case, der var oplægget til selve implementeringen. Gennem hele programforløbet, der har taget fem-seks år, er der løbende fulgt op på den.

"Min vigtigste opgave har været at sikre de resultater, der kom ud af projektet, og det vil sige besparelser. Vi har en rimelig dokumenteret business case på det, vi har gennemført," siger han.

Læs også: ERP-projekt udløser millionforbedring i cash flow.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere