Artikel top billede

ERP-projekt udløser millionforbedring i cash flow

Et afkast på 12 procent er det direkte resultat af Post Danmarks stort anlagte SAP-projekt. Læren: To ting SKAL lykkedes, hvis du skal hjem med et projekt. Se hvad det er her.

Læs også: Sådan fik Post Danmark gigantisk it-projekt i mål.

I Post Danmark hersker der stor tilfredshed med gennemførelsen og ikke mindst resultaterne af selskabets store SAP-implementering, der blev iværksat i 2003.

Den samlede investering i SAP-projektet, alt inklusive, har været på 750 millioner kroner over perioden. Afkastet har været på cirka 12 procent.

"Det synes vi er rigtig godt. Vi havde en betydeligt bedre business case til at begynde med med, men det er klart, at der er en betydelig risiko i sådan et projekt. Man beslutter sig med forventningen om et stort afkast, men der kan ske mange ting, når man først går i gang. Man tror, processerne kan se ud på en bestemt måde, men man løber ind i kompleksiteter," siger Herman Petersson, vice CIO i Posten Norden.

Derfor skal du være glad

Han peger på især to ting, som gerne skulle lykkes i et projekt: Gennemfører man et it-projekt, der har et positivt afkast, så skal man være glad.

Og: Er man i stand til nogenlunde at dokumentere, at det faktisk forholder sig sådan, så skal man også være glad.

"Vi har estimeret effekten på processen af de ændringer, vi har lavet. Det har givet udslag i, at vi har regnet ud, hvor mange færre ressourcer, der er brug for i for eksempel vores personalecenter, efter vi har implementeret ændringerne. Dermed har man beregnet den produktivitet, som afdelingerne skal have efterfølgende. Det er gjort meget systematisk," siger vice CIO'en.

Ingen tvivl om værdien

Herman Petersson er ikke i tvivl om værdien af det projekt, han har været med til at gennemføre.

Det kan man rimeligt regne ud på kroner og øre, forklarer han.

"En virksomheds værdi er nutidsværdien af det cash flow, der skabes i virksomheden. Når man så laver forandringer, ser man på, hvordan en forandring påvirker det cash flow, der efterfølgende vil komme, når forandringen er gennemført.

Dermed har man et tillæg til sin værdi. Vi har så gennemført denne investering i SAP, og det har efterfølgende forbedret cash flow ved at gennemføre besparelser over 100 millioner kroner om året.

"Det betyder, at vi - alt andet lige - har forbedret virksomhedens cash flow med et pænt millionbeløb, der kan sammenholdes med investeringen."

Post Danmark er for nylig fusioneret med Svenske Post, der også kører SAP.

Herman Petersson forventer, at det igangværende arbejde med at integrere de to systemer også skal tilføre post-koncernen en yderligere værdi som et resultat af fusionen.

Læs også: Sådan fik Post Danmark gigantisk it-projekt i mål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere