Artikel top billede

Minister skal redegøre for it-kaos i jobcentre

It-koks og bøvl i landets jobcentre bliver nu en hovedpine for beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), der skal redegøre for sagen.

Ansatte i landets jobcentre har siddet ved deres skriveborde stærkt frustrerede over, at it-systemerne ikke har fungeret.

Nu havner hele sagen på beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) skrivebord.

I hvert fald har hun fået en byge af spørgsmål om sagen i Folketinget.

Her skal hun blandt andet redegøre for, hvor store tab i arbejdstid kommunerne har tabt. 

Om medarbejdere ligefrem er gået ned med stress i kommunerne grundet problemerne.

Hvad ministeren vil foretage sig på baggrund af, at dokumentation for de arbejdsløses deltagelse i aktivering i en række kommuner er gået tabt på grund af it-kokset.

Computerworld har beskrevet, hvordan ni kommuner direkte har bekræftet at have haft it-problemer i 2010.

Århus Kommune skrev i et mødereferat, at den havde mistet to millioner kroner i tabt arbejdstid. Andre kommuner taler om, at deres dokumentation over staten er væk, grundet it-bøvlet.

Styrelsens rolle

Endelig skal Inger Støjberg redegøre for, hvad Arbejdsmarkedsstyrelsen har foretaget sig for at løse problemerne - og hvilken rolle, det har spillet i sagen. Styrelsen har tidligere erkendt, at have et medansvar for it-problemerne.

Ligesom Enhedslistens it-ordfører Per Clausen vil vide, hvor mange nye lovkrav, der har skullet implementeres i de kommunale jobcentre i 2010 og hvor mange ændringer, dette har betydet i it-systemerne.

Leverandøren Medialogic har talt om, at det slet ikke kunne nå at rette alle ting i it-systemet til. Nogenlunde samme holdning gav KMD udtryk for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere