Artikel top billede

KMD-partner tvangsfjernes fra New York-børsen

Den indiske KMD-partner Satyam afnoteres fra New York-børsen på grund af selskabets regnskab.

Computerworld News Service: Satyam Computer Services vil i oktober blive afnoteret fra New York Stock Exchange (NYSE), da virksomheden ikke er i stand til at overholde børsens krav om at indsende reviderede regnskab før fristen 15. oktober.

Virksomheden oplyser, at den ikke forventer at være i stand til at indsende regnskabet for det regnskabsår, der sluttede 31. marts 2009, før fristen og således overholde U.S. GAAP (generelt accepterede regnskabsprincipper).

Virksomheden vil omkring 4. oktober ansøge U.S. Securities and Exchange Commission om at afnotere sine American Depositary Receipts (ADR'er) og forventer at blive afnoteret fra New York Stock Exchange omkring 14. oktober.

Satyam forventer dog, at ADR'erne muligvis fortsat vil blive handlet på det såkaldte over the counter-marked efter afnoteringen fra NYSE.

Den indiske outsourcer, som januar sidste år løftede sløret for en finansiel skandale, skriver i en separat indgivelse til Bombay Stock Exchange fredag, at virksomheden 29. september vil offentliggøre sine regnskaber i overholdelse af indiske GAAP for regnskabsårene, der sluttede 31. marts 2009 og 2010. Virksomheden vil forsat være noteret på indiske børser.

Satyams stifter, B. Ramalinga Raju, offentliggjorde i januar sidste år, at virksomhedens regnskaber i årevis havde været kunstigt oppustede. En ny bestyrelse, der blev udpeget af den indiske regering, beordrede kort tid derefter virksomheden til at fremlægge reviderede regnskaber.

En anden indisk outsourcer, Tech Mahindra, købte sidste år en dominerende andel på 43 procent i Satyam, efter den nye bestyrelse besluttede at bringe en investor ind i billedet. Virksomheden markedsfører nu sine services under vareværket "Mahindra Satyam."

Talsmænd fra Satyam sagde tidligere i år, at fremlæggelsen af de reviderede regnskaber var forsinket, fordi virksomheden havde begrænset adgang til sine finansielle data, der var blevet beslaglagt af den indiske efterretningstjeneste Central Bureau of Investigation (CBI), som efterforsker Rajus og hans partneres rolle i skandalen.

Danske KMD er partner med Satyam, som du kan læse mere om her.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere