Artikel top billede

Administrerende direktør Anders B. Christjansen fra Waoo mener, at det koster alt for meget at levere tjenester i TDC's fibernet. Foto: Waoo. (Foto: Billedet er beskyttet af Ophavsretsloven §1 / © 2010 Photographer Peter Nørby · All Rights Reserved / Fotograf Peter Nørby)

Dansk bredbåndschef: TDC tager ågerpriser for fiber

Prisen for adgang til TDC's fibernet er højere end den slutpris, som Waoo har i andre fibernet, lyder det fra Waoos administrerende direktør.

Læs også: Debat: Betyder upstream-hastighed noget for dig?

"TDC må simpelthen have regnet forkert. Det er en ommer."

Sådan siger administrerende direktør Anders B. Christjansen om den pris, som Waoo er stillet i udsigt, hvis bredbåndsudbyderen vil levere internet og telefoni i TDC's fibernet i hovedstadsregionen.

Ifølge direktøren koster det 271 kroner eksklusive moms for Waoo at levere internet og telefoni på en 30/30 megabit-forbindelse i TDC's fibernet.

Beløbet er højere end det, som Waoo sælger det samme produkt for til forbrugerne i elselskabernes fibernet.

"Det er dyrere at købe ind på engrosvilkår, end det er at købe det produkt, som vi sælger til slutkunderne,"  siger Anders B. Christjansen

Waoo tager 269 kroner inklusive moms for produktet i de fibernet, som elselskaberne har gravet ned. Det er i fibernet, hvor elselskaberne kun giver adgang til Waoo, fordi de selv er medejere af dette selskab.

Kræver IT- og Telestyrelsen på banen

Waoo har tidligere indsendt en klage over TDC's priser i fibernettet til IT- og Telestyrelsen. Der er behov for at handle, mener Anders B. Christjansen.

"IT- og Telestyrelsen skal ikke bare sørge for, at der er åbnet op, for det ligger allerede i loven. Men styrelsen skal sørge for, at det er til en pris, så man kan drive en fornuftig forretning," fortæller Anders B. Christjansen.

TDC's topchef, Henrik Poulsen, meddelte ved købet af DONG's fibernet i november sidste år, at TDC holder fibernettet åbent.

Siden hen har ejerkredsen bag Waoo valgt at lukke sit fibernet for fremmede udbydere. Det fik TDC's koncernstrategichef, Eva Berneke, til at beskylde Waoo for at tale med to tunger. På den ene side efterlyser Waoo åben adgang til TDC's fibernet, men selskabets ejerkreds holder selv konkurrenterne ude af sit eget fibernet, lød anklagen.

"Det er lidt tankevækkende, når Eva Berneke eller Henrik Poulsen udtaler det her, for mener de virkelig, at et lille selskab som os skal reguleres på samme måde som en dominerende spiller som TDC? Den tror jeg ikke på, og jeg synes, at det virker mærkeligt, og i den sidste ende er det gået hen og er blevet et problem for kunderne i Københavnsområdet (at TDC har købt DONG's fibernet, red.)," siger Anders B. Christjansen.

Undgår konkurrence

Waoo-direktøren mener, at TDC's nye prisstruktur i det tidligere DONG-fibernet forhindrer hård konkurrence fra eksempelvis Waoo.

"Faktum er, at vi er gået ud med nogle konkurrencedygtige priser, som TDC er bange for at få til København og Nordsjælland. TDC prøver at undgå dem," siger han.

Telenor meddelte i sidste uge, at selskabet opgiver at levere fiberprodukter i TDC's fibernet efter nytår, når den ny prisstruktur træder i kraft.

Computerworld følger op med en kommentar fra TDC.

Læs også: Debat: Betyder upstream-hastighed noget for dig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere