Artikel top billede

It-iværksætteprisen blev overrakt til Henrik Wann Jensen, i midten, af Århus-borgmester Nicolai Wammen (th) og formanden for It-forum Midtjylland, Bo Sejr Frandsen.

Her er en ægte digital helt: Henrik fra Harlev

Modtageren af årets It-initiativpris lever op til drømmene om digitale måder at arbejde på.

Læs mere om Henrik Wann Jensens arbejde:
Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald
Grafikprocessorens storhedstid er forbi.

Mandag stod han på scenen i Århus Musikhus og fortalte JAOO-konferencen om sit arbejde med algoritmer, der gør det muligt at perfektionere lyssætning i computergrafik.

Tirsdag stod han på den anden side af gaden og fik overrakt årets It-initiativpris fra It-forum Midtjylland af borgmesteren på Århus Rådhus.
 
Henrik Wann Jensen er en ægte digital helt. Selvom der står 1970 på fødselsattesten, så har Henrik fra Harlev allerede opnået mere end de fleste kan fantasere sig til i sit arbejde med forskning og udvikling af software til computergrafik. 
 
Oscar-vinder
I dag er han associeret professor på University of California. I 2004 blev han af Popular Science Magazine udråbt som en af  de mest brillante videnskabsfolk.

Det var samme år, som han vandt en såkaldt teknisk Oscar for sit arbejde med computergrafikken bag den lille spøjse figur Gollum i film-trilogien Ringenes Herre.
 
Men allerede i 2003 grundlagde han sammen med sin bror, Claus Wann Jensen, virksomheden Luxion - ikke i San Diego, men i Silkeborg.

Virksomheden er netop flyttet til Katrinebjerg i Århus for at være tæt på samarbejdspartnerne på Alexandra Instituttet ved Århus Universitet.
 
"Henrik Wann Jensen får It-initiativprisen for sine fantastiske forskningsresultater og for at have brugt dem til at starte en forretning i Midtjylland. En ægte rollemodel," sagde borgmester Nicolai Wammen, da han overrakte prisen.
 
Selv er Henrik Wann Jensen godt tilfreds med at drive en virksomhed, som er nødt til at fungere virtuelt. Det giver nogle store fordele.
 
Salg i LA og udvikling i Århus
"Det gik jo ret hurtig op for os to teknikere, at man er nødt til at have sælgere. Så nu har vi ansat nogle rigtige amerikanske sælgere i Irvine, Los Angeles, hvor jeg bor. Til gengæld kan man så sidde på Katrinebjerg og udvikle i fred og ro sammen med de mange dygtige folk, vi samarbejder med på Alexandra Instituttet og Århus Universitet," siger Henrik Wann Jensen.
 
Den lille virksomhed har allerede en imponerende referenceliste, og blandt de kunder, der kan tales om, er dagslyssimulering for Velux og simulering af billak for Dupont. Samtidig har virksomheden udviklet softwaren Keyshot, der bliver brugt til produktvirtualisering.
 
Dermed er Henrik Wann Jensen og Luxion med til at gøre det nemmere at arbejde digitalt. Et emne, der var i fokus ved prisarrangementet hos It-forum Midtjylland i Århus.

Læs mere om Henrik Wann Jensens arbejde:
Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald
Grafikprocessorens storhedstid er forbi.

Tålmodighed, handling og digitale helte

Læs mere om Henrik Wann Jensens arbejde:
Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald
Grafikprocessorens storhedstid er forbi.

En række talere gav deres bud på, hvad der skal til for at udnytte nye digitale samarbejdsformer og dermed bringe os tætte på visionen om enterprise 2.0.

Der var enighed om én ting: Der mangler ikke teknologi, men måske både tålmodighed, handling og digitale helte.
 
Euan Semple, som har arbejdet med anvendelse af web-teknologier og sociale tjenester hos blandt andet BBC, Nokia og NATO, understregede, at det handler om tålmodighed.
 
"Anvendelsen af sociale medier sker for en person ad gangen - og for personens egen skyld, ikke for virksomhedens."
 
Håb for digitale indvandrere
Til gengæld er digitaliseringen sliddet værd for især generationerne før 1970. Det mener i hvert fald Michael Rønde, der har erfaringer med virtuelle organisationer fra Working Virtual.
 
"Hvad kan vi gamle stille op i en verden med digitale indfødte? Jo. Vi har både livs- og forretningserfaring. Hvis vi lærer at bruge Facebook, Twitter og alle de andre digitale redskaber, så kan vi jo bruge det til at blande os og give de erfaringer videre."

Læs mere om Henrik Wann Jensens arbejde:
Svær opgave: Få software til at simulere lys-indfald
Grafikprocessorens storhedstid er forbi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere