Artikel top billede

IBM satser på private skyer

IBM satser på de private skyer, for det dem, kunderne vil have.

Den private cloud er et af IBM's store fokusområder.

Det siger Anders Feddersen, som er IBM Danmarks direktør for salg til den finansielle sektor og ansvarlig for IBM's cloud-aktiviteter, med titel af dansk cloud leader.

"Vi lavede en undersøgelse sidste år, hvor vi spurgte 1.000 kunder på tværs af industrier og lande, om de så deres fremtid på privat - eller public cloud, og to tredjedel af dem svarede: helt klart på den private," siger han.

Den offentlige sky, public cloud, bliver nemlig stadig af kunderne anset for at være usikker. Det ville simpelthen være at strække sig for langt for de fleste, hvis virksomhedens forretningskritiske processer skulle afvikles på et fjerntliggende datacenter og høvle frem og tilbage i bredbåndsforbindelse.

"Mange kunder vil have kontrol med, hvor deres data befinder sig rent fysisk. Dertil kommer, at mange af vores kunder er underlagt lovgivning og krav om compliance. Så IBM's strategiske fokus er helt klart på private cloud, selvom vi også sælger det andet," siger Anders Feddersen. 

Tænkelige og utænkelige løsninger 
Selvom IBM-chefen ikke er i tvivl om, at cloud computing er mere end kommet for at blive, erkender han samtidig, at der i mange år - og muligvis altid - vil være et miks af cloud-løsninger og traditionelle løsninger.

"Cloud er en glidende ting. Der er heller ikke nogen, der går ud og siger, at fra på mandag sælger vi alting som cloud. Der vil i dekader endnu være traditionel it, kombineret med livrem og seler i form af private clouds, og så vil der være ting, der kan leveres fra en public cloud, hvor det primært er commodity og prisskiltet, man går efter."

Der er workloads, der er helt oplagte at lægge i skyen, ligesom der er opgaver, der er utænkelige at køre i en cloud.

"For eksempel er banktransaktioner fuldstændig utænkelige workloads at lægge i skyen, mens e-mail og collaboration er helt oplagt," mener Anders Feddersen.

Der forestår desuden en udfordring for leverandørerne med selve salget af cloud-løsninger, mener Anders Feddersen.

IBM og de andre store service-leverandører har været vant til at skulle sælge deres løsninger til it-chefen ude i virksomhederne. Men cloud computing skal betragtes med forretningsøjne, hvor det handler om at tage skridtet fra at købe noget, man ejer, til en mere variabel omkostning, forklarer han.

"Den person, der har det primære fokus på det, er økonomidirektøren. Det er en anden beslutningstager, end vi er vant til at adressere. En økonomidirektør vil alt andet lige have en mere pragmatisk holdning til disse ting. Hvis en cloud-løsning løser 80 procent af problemerne til en femtedel af prisen, er de lette at gøre interesseret," mener Anders Feddersen.

Det store miks

Cloud-løsningerne vil altså ifølge IBM-chefen i lang tid endnu være en hybrid af mange forskellige løsninger. Her bliver det service-leverandørernes opgave at binde det hele sammen.

"Alle vil selvfølgelig ikke udelukkende købe IBM, så det bliver et kludetæppe af mange forskellige cloud-leverandører. Det er her, vi investerer vores opmærksomhed," siger Feddersen.

"Jeg forholder mig ret ydmygt til cloud'en, for vi er vitterligt på en rejse. Vi har ikke svar på alting, men vi begynder at danne os et rimeligt godt billede af, hvor mulighederne og udfordringerne er."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere