Artikel top billede

Her er er virksomhedernes næste it-investeringer

Erhvervslivet har fået lidt mere plads til nye it-investeringer. Se hvad der står på indkøbslisten.

Computerworld News Service: Ifølge en ny undersøgelse fra analysefirmaet Gartner er virksomhederne rundt omkring i verden blevet mere villige til at investere i it.
 
Specielt virksomheder i Asien og Stillehavsområdet er blevet mere risikovillige, og 72 procent af respondenterne fortæller, at de planlægger at bruge 10 procent mere på it næste år, end de gjorde i år.
 
Den verdensomspændende undersøgelse af mere end 1500 it-ledere i 40 lande afslører, at 39 procent af de adspurgte regner med at øge deres it-budget næste år.

I Asien og Stillehavsområdet svarer 44 procent det samme og fortæller, at størstedelen af budgettet er afsat til implementering af enterprise-software og opgraderinger.
 
Resultaterne er vigtige, fordi de tyder på, at landene er ved at komme sig efter flere år med økonomisk usikkerhed.

Men Gartner forklarer samtidig, at landene i Asien og Stillehavsområdet er kommet hurtigere på benene efter krisen, simpelthen fordi de ikke blev ramt så hårdt i det hele taget.
 
"Efter to år med usikkerhed og voldsomme forandringer vil it-budgetterne blive en smule større i 2011. Svarene antyder til gengæld, at det 'nye udgangspunkt' handler lige så meget om, hvor pengene bliver brugt som om, hvor mange penge der er tilgængelige," siger Derry Finkeldey, som er ledende researcher hos Gartner.
 
"Asien og Stillehavsområdet blev ikke ramt lige så hårdt af krisen som andre regioner og er derfor godt rustet til den vækst, der er ved at vende tilbage til området," fortsætter han.
 

Her bruger de pengene


Trods den tilsyneladende optimisme i forhold til it-investeringer i regionen, så afslører et nærmere kig på de kommende budgetter, at virksomhederne i området endnu ikke er klar til investeringer inden for de nyeste it-trends, som for eksempel det meget hypede cloud computing.

De fleste respondenter fortæller tværtimod, at investeringerne vil være fokuserede på traditionelt it som for eksempel software-licenser og opgraderinger, heriblandt produktivitets- og CRM-software.
 
23 procent af it-budgetterne i regionen er afsat til enterprise-software, mens 35 procent vil gå til nye licenser, konkluderer undersøgelsen.

I mellemtiden fortæller 83 procent af respondenterne, at de regner med at bruge pengene i budgettet på kontor- og produktivitetssoftware, mens 63 procent regner med at investere i CRM-applikationer.
 
"Resultaterne tyder på, at vi har overstået det værste ved krisen på verdensplan; i hvert fald i forhold til investeringer i it," siger Derry Finkeldey.
 
"Det øgede forbrug i Asien og Stillehavsområdet afspejler virksomhedernes optimisme og det stærke fokus, som mange organisationer har på at forbedre kundeservicen i et stadigt mere konkurrence-præget marked," fortsætter han.

Bruger ikke penge på cloud 
63 procent af respondenterne i regionen fortæller dog, at de ikke regner med at få plads til cloud computing i budgettet næste år.

Men Derry Finkeldey påpeger, at en del af næste års it-investeringer langsomt men sikkert vil komme til at bane vejen for fremtidige investeringer i nye teknologier inden for virksomheds-it.
 
"Selv om vi kan se en stigende interesse for cloud computing, så er de færreste virksomheder klar til implementering," siger han.
 
"Men det betyder ikke, at de ikke overvejer det - som det ser ud for øjeblikket ligger datacenter-initiativer, som for eksempel virtualisering, højere end cloud på prioriteringslisten, men den slags investeringer er samtidig nødvendige forløbere for cloud computing. Vi kan konstatere, at i dag bliver pengene i højere grad brugt på nye former for investeringer," pointerer Derry Finkeldey.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere