Artikel top billede

IBM frigiver ny version af gratis kontorpakke

Big Blue er klar med den gratis kontorpakke Lotus Symphony 3.

IBM er nu klar med den seneste version af Lotus Symphony 3.

Den gratis kontorpakke indeholder programmer til tekstbehandling, præsentationer og regneark.

Betaversionen af 3.0 blev frigivet allerede i februar, men det er altså først nu, at den endelige version er klar.

Lotus Symphony bygger på koden fra OpenOffice, og det er IBM's forhåbning, at man ved at selv at udvikle videre på kildekoden kan integrere bedst muligt med eksempelvis Lotus Notes.

Blandt nyhederne i den nye kontorpakke finder man en ny sidebar-menu, muligheden for fil-kryptering og password-beskyttelse, flere nye skabeloner og understøttelse af ODF-formatet 1.2.


Bemærk sidebaren til højre - klik for stor størrelse.

Kontorpakken kan downloades til både Windows, Mac OS X og Linux-styresystemer.

Lotus Symphony fylder indtil videre stort set ingenting på markedet for kontorpakker, men ambitionerne var store, da selskabet i december sidste år annoncerede det gratis alternativ til Microsofts Office.

"Vi ønsker ikke bare at bygge endnu en kontorpakke, der halser efter Microsoft. Vi vil træde ud af Microsoft Office-skyggen og producere vores eget produkt, som kan noget andet og mere," sagde seniorkonsulent Niels Jørgen Hansen fra IBM Danmark til Computerworld sidste år.

IBM er dog langt fra de eneste, der kan tilbyde en gratis kontorpakke. For nylig frigav nogle udbrydere fra OpenOffice, at de var klar med LibreOffice, så der nu eksisterer to sideløbende projekter.

Samtidig kan man anvende Google Docs gratis, ligesom også Microsft selv nu tilbyder en skrabet version af Office-pakken gratis til alle nye Windows-brugere.

Lotus Symphony 3 kan hentes gratis her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere