Artikel top billede

Telia klager over TDC: Priserne skal længere ned

Telia har igennem lang tid været utilfreds med TDC's priser på multicast. Nu klager selskabet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Telia tager nu et nyt skridt i sagen om TDC's priser på multicast-teknologi, som tjenesteudbydere benytter til levering af ip-tv. 

I en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver selskabet, at TDC misbruger sin dominerende stilling på markedet for internet, telefoni og tv (IPTV) via telefonstikket til at skovle kunder ind gennem produktet HomeTrio. 

TDC's grossistpriser afskærmer, ifølge Telia, adgangen til markedet og umuliggør konkurrence på markedet.

"TDC anvender margin squeeze og diskrimination til at afskærme konkurrenter adgangen til markedet. Det betyder, at det nu på tredje år reelt er umuligt for andre aktører at konkurrere med TDC i detailmarkedet for tv via telefonstikket.

Efter Telias vurdering rammer denne markedsafskærmning alle TDC's aktuelle og mulige konkurrenter," udtaler Dan Strömberg, administrerende direktør for Telias bredbåndsforretning i en pressemeddelelse. 

Forhandlinger gennem to år

I sommeren sænkede TDC priserne for at leje sig ind på TDC-nettet.

Ken Andersen, der er direktør for det private marked i Telia, håber på, at priserne nu vil komme yderligere 40-50 procent ned.

Inden da vil IPTV-forretningen ifølge ham ikke være rentabel for Telia.

"Det tager udgangspunkt i, at hvis vi skal pushe ip-tv aggresivt ind på markedet, skal vi have en rentabel forretning ud af det. Med den prisstruktur, TDC tilbyder i øjeblikket, kræver det over 130.000 kunder, og det er ikke muligt for os at opnå det niveau på den korte bane," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at Telia gennem to år har været i dialog med TDC om prisniveauet på IPTV via telefonstikket, men det er gået meget frem og tilbage. 

Derudover peger han på en forældet lovgivning på tv-området og manglende vilje som årsagerne til, at Telia nu klager til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Der har måske ikke været en reel vilje hos TDC, når det kommer til stykket, for et eller andet sted er det jo godt for dem at være alene på markedet," siger han. 

Yderområder bundet til TDC

Telia kan i dag tilbyde IPTV via telefonstikket til cirka 35 procent af de danske husstande.

Særligt i de tyndt befolkede egne af Danmark, støder selskabet ind i problemer.

"Lige så snart vi er i yderområderne, er der i realiteten kun TDC's kobber eller mobilt bredbånd. Det mobile bredbånd kan blive bedre, ja, men skal man have triple play, så skal det køre på det faste net," har Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt, tidligere udtalt til Computerworld.

Han forklarede i samme ombæring, hvorfor Telia ikke selv lægger teknik ud i de områder.
 
"Det er alt, alt for dyrt, hvis vi selv skal dække yderområderne op med vores egen teknologi," sagde han.  

TDC har henvendt sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at høre, hvad Telia vil. Indtil da ønsker selskabet ikke at kommentere sagen.

"Pt. har vi ikke hørt fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og så længe vi ikke har det, har vi ikke noget grundlag at udtale os ud på," siger presserådgiver i TDC, Rasmus Avnskov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere