Artikel top billede

Intel: Åbne standarder er essentielt for cloud

Intel hævder at føre cloud-kundernes sag, mens virksomheden sætter spørgsmålstegn ved, om Google og Amazon overhovedet er interesseret i, at branchen kommer frem til nogle standarder.

Computerworld News Service: Jo hurtigere åbne standarder for cloud computing kommer på plads, des hurtigere kan organisationerne ifølge Intel gennemføre overgangen til skyen.

Intels general manager for datacenter-produkter for Asien-Stillehavsregionen, Jason Fedder, talte i Sydney efter lanceringen af Intels initiativer Open Data Center Alliance (ODC) og Cloud Builders.

Hanfremhævede, at der er behov for større klarhed angående den fremtidige udvikling af cloud computing.

"Fra vores perspektiv er det ikke mejslet i sten hvilke standarder, der er de rigtige til cloud computing, men det står meget klart, at der er behov for interoperabilitet og standarder, for at branchen kan levere de økonomiske fordele, som cloud computing kan give datacenteret," siger han.

I takt med at organisationer bevæger sig mod brug af datacentre i "megaskala" såsom de, der bruges af Facebook og Google, som har "hundredtusindvis af servere," bliver det i stigende grad nødvendigt med standarder inden for automatisering, siger Fedder.

Også standarder i forhold til at gøre cloud-services "client aware," så leveringen af services automatisk matcher den enhed og det netværk, hvorfra servicens tilgås, beskrives af Fedder som nødvendige.

"En situation, som den der er nu, hvor konkurrerende leverandører forsøger at fremme hver deres sæt af standarder, hæmmer slutbrugerne, som ikke vil forpligte sig til teknologien, før de ved, hvilke standarder der vil ende med at blive de gældende."

Der er ifølge Fedder særligt brug for standarder, så det bliver lettere at håndtere sikkerheden, aggregeringen af indhold samt at få services og serviceleverance "med om bord" i private og offentlige clouds.


Hvem taler kundens sag?

I en beskrivelse af Intels beslutning om at lancere Open Data Center Alliance siger Fedder, at chipkæmpen forsøger at "give kunden en meget stærk stemme" i debatten om cloud computings fremtid.

"Hvis man ser på det arbejde, vi gjorde i forhold til USB 2.0 eller PCI - det bedst kendte eksempel er sikkert det arbejde, vi gjorde i forhold til Wi-Fi - så blev det tilbage i 2003-2004 opfattet som meget nichepræget."

"Men da vi inkluderede disse funktioner i vores chipsæt, var vi i stand til at ændre branchen til et punkt, hvor 95 procent af alle pc'er tre år senere blev solgt med Wi-Fi indbygget," påpeger han.

"Vi tror, at hvis vi samler de rigtige slutbrugere, så kan vi begynde at opbygge en samlet stemme for kunderne, som vil kunne spille en mere aktiv rolle i den branchedebat, der foregår lige nu."

Shell, BMW, UBS og National Australia Bank er blandt de 120 globale slutbruger-stemmer i ODC, mens cloud-giganter som Google og Amazon bemærkelsesværdigt er fraværende.

"Der er to årsager til, at de ikke er med: Google og Amazon er begge it-kunder, men de er også i stigende grad leverandører," forklarer Fedder. "Den anden årsag er, at de helt klart har været først i markedet til at udvikle nogle af teknologierne i forbindelse med cloud computing og konkurrerer grundlæggende ud fra deres egne immaterielrettigheder og tilgange."

"Så når vi forsøger at fremme kundens stemme, og der samtidig er virksomheder som i høj grad fører på dette område, så er det lettere tvivlsomt, hvordan de kunne tænkes at støtte disse standarder."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere