Artikel top billede

Danske ansatte sjusker vildt med fortrolige data

Ansatte i danske virksomheder behandler ikke fortrolige oplysninger med den fornødne omhu. Og det er firmaernes egen skyld.

Læs også: 140.000 danskere opdaterer aldrig software.

Det er medarbejderen, der bevidst eller ubevidst, udgør den største trussel for følsomme data i de danske virksomheder.

Det viser tal, som Danmarks Statistik offentliggør i dag som del af en særlig undersøgelse om it-sikkerhed. Undersøgelsen hedder 'Danske virksomheders brug af it 2010'.

Her kan man læse, at en ud af 50 virksomheder i 2009 oplevede, at medarbejdere videregav fortrolige data enten ved en fejl eller med vilje.

Kun ganske få virksomheder har derimod fået afsløret fortrolige data på grund af uvedkommende indtrængen.

Et af problemerne er ifølge undersøgelsen, at det langt fra er alle virksomheder, som informerer om medarbejdernes forpligtigelser i forbindelse med it-sikkerheden.

Få har regler og uddannelse

Ifølge 'Danske virksomheders brug af it 2010' benytter 40 procent af firmaerne sig af frivillig uddannelse, 33 procent har it-sikkerhed med i kontrakter, eksempelvis i ansættelseskontrakten. Endelig har kun 26 procent en obligatorisk it-sikkerhedsuddannelse eller instruktion.

Herudover kan man læse, at blot 43 procent af de danske virksomheder har en it-sikkerhedspolitik, som gennemgås regelmæssig.

Det er de store firmaer, der fører feltet an.

Andelen af firmaer med en it-politik er således 66 procent blandt virksomheder med mindst 50 ansatte mod 38 procent af virksomheder med 10 til 49 ansatte.

Virksomhedernes besvarelser er indsamlet fra februar til juni 2010 i en spørgeskemabaseret undersøgelse blandt mere end 4.000 virksomheder med mindst 10 ansatte.

Læs også: 140.000 danskere opdaterer aldrig software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere