Artikel top billede

Stuxnet forandrer hele sikkerheds-landskabet

Stuxnet-ormen er så avanceret og gennemtænkt, at den tvinger både virksomheder og offentlige instanser til at gentænke deres sikkerheds-setup.

Få overblikket over Stuxnet-ormens hærgen her.

Computerworld News Service: Den pludselige opdukken af Stuxnet-ormen i sommer bør være et wakeup call for alle organisationer i både erhvervslivet og det offentlige.

Det gælder ikke mindst de organisationer, der er afhængige af internet-baserede kontrolsystemer, lyder det fra en række sikkerhedseksperter.

'Gamechanger'

Den avancerede Stuxnet-orm er en 'game changer' for selskaber og regeringer, der arbejder på at beskytte deres netværk, lyder det fra Sean McGurk, der er direktør for netsikkerheds-afdelingen i det amerikanske Department of Homeland Security.

Stuxnet, der meget være udviklet af en velfinansieret gruppe, ændrer filer i den software, der kører industrielle kontrol-systemer.

Samtidig kan ormen anvendes til at stjæle data.

"Vi har ikke tidligere set denne koordinerede udnyttelse af sårbarheder i en samlet pakke," siger Sean McGurk.

Behov for en ny kurs

Stuxnet understreger behovet for, at virksomheder og regeringer slår ind på en ny kurs i håndteringen af trusler fra internettet, mener Michael Assante, der er direktør i det amerikanske råd af såkaldte information security examiners.

"Stuxnet er som minimum et vigtigt 'wake up call' for de digitalt afhængige lande. Det værst tænkelige scenarie er, at Stuxnet bliver et blueprint for fremtidige hackere," siger han.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Symantec var mindst 44.000 computere stadig inficeret med Stuxnet i sidste uge. 60 procent af de inficerede computere befinder sig i Iran, der tidligere har bedyret, at Stuxnet er en 'vestlig konspiration'. Det kan du læse mere om her.
 
Også A.P. Møller-Mærsk har været ramt af Stuxnet. Det kan du læse mere om her.

Få overblikket over Stuxnet-ormens hærgen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere