Foto: Sem Rox

Udbyder dropper tv i TDC's fibernet

Fiberudbyderen Waoo trækker tv-produktet ud af TDC's fibernet. Det er for dyrt at levere produktet, lyder det fra Waoo.

"Vi har besluttet at stoppe med at sælge tv på TDC's fibernet, og det vil vi skrive til vores kunder på tirsdag."
 
Sådan siger administrerende direktør Anders B. Christjansen fra fiberudbyderen Waoo.
 
Ifølge Anders B. Christjansen er det for dyrt for selskabet at levere tv-produkter til kunder i TDC's fibernet, fordi lejeprisen for den såkaldte multicast-teknologi i TDC's fibernet er for høj.

Multicast er nødvendig, for at udbydere kan tilbyde tv via bredbånd til kunderne.
 
Han fortæller, at i forhold til størrelsen af Waoos kundebase vil leje af multicast for Waoo betyde, at selskabets tab ved at tilbyde tv-produktet overstiger salgsprisen flere gange.
 
"Mig bekendt er der ikke andre end TDC, der udbyder tv på deres eget net. Jeg mener, at det er et skridt tilbage for konkurrencen. Vi kan desværre ikke udfordre TDC længere på deres fibernet," siger Waoo-direktøren.
 
Tidligere har også Telia utrykt utilfredshed med prisen for at benytte multicast i TDC's kobbernet. Efterfølgende har Telia også klaget til IT- og Telestyrelsen.

Bliver i nettet 
Waoo vælger dog at blive i TDC's fibernet, men det bliver kun bredbåndspakker, der indeholder telefoni og internet. Et produkt, der hos Waoo hedder Waoo2. Tidligere havde Waoo også svært ved at få forretningen til at hænge sammen med dette produkt i TDC's fibernet, men her er Waoo nu nået frem til en aftale med TDC.
 
"Nu hænger forretningen sammen på Waoo2, men det er lidt specielt, idet københavnerne og nordsjællænderne betaler 369 kroner for noget, som andre Waoo-kunder i resten af landet betaler 269 kroner for," fortæller Anders B. Christjansen.
 
Kunder kan vel at mærke købe Waoo2 til 269 kroner i TDC-fibernettet fremover, men de vil desuden blive pålagt en fiberleje på 100 kroner.

Telenor trak sig i september helt ud af TDC's fibernet, som TDC købte af Dong i november 2009.

TDC har meddelt, at det var nødvendigt at ændre prisstrukturen i fibernettet for at få forretningen til at hænge sammen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.