Artikel top billede

Foto: Sem Rox

Udbyder dropper tv i TDC's fibernet

Fiberudbyderen Waoo trækker tv-produktet ud af TDC's fibernet. Det er for dyrt at levere produktet, lyder det fra Waoo.

"Vi har besluttet at stoppe med at sælge tv på TDC's fibernet, og det vil vi skrive til vores kunder på tirsdag."
 
Sådan siger administrerende direktør Anders B. Christjansen fra fiberudbyderen Waoo.
 
Ifølge Anders B. Christjansen er det for dyrt for selskabet at levere tv-produkter til kunder i TDC's fibernet, fordi lejeprisen for den såkaldte multicast-teknologi i TDC's fibernet er for høj.

Multicast er nødvendig, for at udbydere kan tilbyde tv via bredbånd til kunderne.
 
Han fortæller, at i forhold til størrelsen af Waoos kundebase vil leje af multicast for Waoo betyde, at selskabets tab ved at tilbyde tv-produktet overstiger salgsprisen flere gange.
 
"Mig bekendt er der ikke andre end TDC, der udbyder tv på deres eget net. Jeg mener, at det er et skridt tilbage for konkurrencen. Vi kan desværre ikke udfordre TDC længere på deres fibernet," siger Waoo-direktøren.
 
Tidligere har også Telia utrykt utilfredshed med prisen for at benytte multicast i TDC's kobbernet. Efterfølgende har Telia også klaget til IT- og Telestyrelsen.

Bliver i nettet 
Waoo vælger dog at blive i TDC's fibernet, men det bliver kun bredbåndspakker, der indeholder telefoni og internet. Et produkt, der hos Waoo hedder Waoo2. Tidligere havde Waoo også svært ved at få forretningen til at hænge sammen med dette produkt i TDC's fibernet, men her er Waoo nu nået frem til en aftale med TDC.
 
"Nu hænger forretningen sammen på Waoo2, men det er lidt specielt, idet københavnerne og nordsjællænderne betaler 369 kroner for noget, som andre Waoo-kunder i resten af landet betaler 269 kroner for," fortæller Anders B. Christjansen.
 
Kunder kan vel at mærke købe Waoo2 til 269 kroner i TDC-fibernettet fremover, men de vil desuden blive pålagt en fiberleje på 100 kroner.

Telenor trak sig i september helt ud af TDC's fibernet, som TDC købte af Dong i november 2009.

TDC har meddelt, at det var nødvendigt at ændre prisstrukturen i fibernettet for at få forretningen til at hænge sammen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere