Artikel top billede

Derfor ryger Bob Muglia ud af Microsoft

Amerikanske branchefolk peger på alt fra utilfredshed og magtkamp til udbrændthed som grunden til, at veteranen Bob Muglia er på vej ud af Microsoft.

Læs også: Microsoft-topchef stopper til sommer.

Microsoft-veteranen Bob Muglias kommende exit som øverste chef for selskabets såkaldte Server and Tool Business har fået spekulationerne til at svirre i it-branchen.

Bob Muglia har været i Microsoft i 23 år og har forlængst markeret sig som en af selskabets absolutte top-direktører.

I en udsendt meddelelse skriver Microsofts øverste mand, Steve Ballmer, at han 'har besluttet,' at tiden er inde til ny ledelse. Det kan du læse mere om her.

Bob Muglia vil følge en anden af Microsofts innovative topchefer ud af døren, nemlig selskabets softwareudviklings-strateg numero uno, Ray Ozzie. Han annoncerede sin exit fra selskabet for et par måneder siden. Læs om det her.

Frustration

Amerikanske analytikere mener, at grunden til Bob Muglias farvel til Microsoft skal findes i frustration over, at Microsoft ikke rykker så hurtigt mod cloud computing, som det egentlig var ønsket.

Samtidig peger analytikerne på efterårets forvirring om Silverlight, der skyldtes Microsofts stigende brug af HTML5. Bob Muglia måtte til sidst forklare, at formålet med Silverligt havde ændret sig til nu at være udviklingsplatformen til Windows Phone, men HTML "er den eneste rigtige cross-platform-løsning."

Måske udbrændt

Væsentligt er det dog også at notere sig, at Bob Muglia har været i Microsoft i 23 år.

"Der kunne sagtens være tale om en grad af udbrændthed. Eller han simpelthen bare ønsker at arbejde i et nyt miljø," mener Rob Horwitz fra analysefirmaet Directions on Microsoft.

IDC mener, at Bob Muglias afgang kan skyldes en intern positionskrig, hvor kronprinserne er begyndt at positionere sig.

"Den slags fører altid til, at folk forlader selskab," siger analytiker Al Hilwa.

Samtidig peger han på, at Ray Ozzies exit samt Microsofts nye fokus på cloud computing kan have skabt spændinger.

Han tror, at Steve Ballmer sigter efter at hyre en ny mand udefra.

"Men dybest set er det ikke noget, der kommer til at berøre kunderne," siger han.

Læs også: Microsoft-topchef stopper til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere