Artikel top billede

Apple kan være på vej med soldrevne iPhones

Apple har fået sit fjerde solenergi-patent til håndholdte enheder, der kan få betydning for alt fra iPad til MacBook.

Læs også: Android- og iPhone-apps på kant med dansk lov.

Computerworld News Service: Den amerikanske patent- og varemærkestyrelse har tildelt Apple et patent på soldrevne håndholdte enheder.

En rapport på hjemmesiden Patently Apple antyder, at da ansøgningen til patentet blev indsendt, så skete det i første omgang muligvis under navnet på en af ingeniørerne i stedet for under Apples eget navn.

Det skyldes, at virksomheden ønskede at holde patentet så hemmeligt som muligt.
 
Patentet dækker alle former for håndholdte enheder, så teknologien kan være under udvikling til alt fra iPad til MacBook. 

Apples seneste patent involverer brugen af en konverter til genopladning af batteriet på håndholdte enheder ved hjælp af solenergi eller andre strømkilder.

Det nævner desuden en controller, der potentielt vil kunne håndtere genopladningsprocessen.
 
Genopladning af mobile enheder i områder, hvor AC-strøm ikke er tilgængelig, er et problem, der har ledt til adskillige soldrevne løsninger i de senere år - som for eksempel Solios tilbud inden for bærbare soldrevne opladere, eller Intivations soldrevne telefoner.
 
Tidligere på ugen kom det frem, at Apple er blevet tildelt 563 patenter i 2010, og at virksomheden dermed kom på en 46.-plads over patentansøgere sidste år.

IBM kom på førstepladsen med 5.896 patenter.

Læs også: Android- og iPhone-apps på kant med dansk lov.
 

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere