Artikel top billede

SKI-direktør Signe Lynggard Madsen får fulde huse til møder om skandalen, der har ramt den offentlige indkøbsorganisation. Fotograf: Das Buro

SKI's krisemøder booket helt op: Nu vil vi have svar

Ikke en stol bliver ledig, når SKI-direktør Signe Lynggard Madsen, på to krisemøder skal fortælle leverandører, hvordan det kunne gå så galt.

En lille uge inden første møde arrangeret af SKI, hvor organisationens direktør vil redegøre for baggrunden og konsekvensen af de mange aflyste rammeaftaler, må man melde alt optaget.

Dermed vil ramte it-virksomheder, der ikke nåede at tilmelde sig, ikke have mulighed for at stille spørgsmål til SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen på møderne i henholdsvis København og Vejle.

SKI oplyser til Computerworld, at 513 kunder og 607 leverandører har tilmeldt sig i København.

Og 196 kunder og 195 leverandører i Vejle.

SKI har ikke umiddelbart planer om at afholde yderligere møder på trods af den store interesse.

Nåede det ikke 

Direktør Brian Østberg fra it-konsulenthuset d60 var en af mange, der ikke nåede at tilmelde sig møderne.

"Jeg nåede desværre ikke at melde mig til, inden de lukkede for tilmeldingerne. Men det er vel egentlig også meget symptomatisk," siger Brian Østberg, som henviser til, at SKI måske burde regne med markant interesse for, hvad fremtiden bringer.

"Jeg tror godt, at de ved, at det er alvor, og det lader også til, at der "sker" noget. Så mine forventninger ville have været høje, og jeg håber, at de kommer med noget radikalt anderledes," siger han.

13 milliarder kroners rod 
For nylig blev flere af SKI's rammeaftaler kendt ulovlige af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det medførte at SKI, der er en fælles offentlige indkøbscentral, som omsætter for 13 milliarder kroner årligt, valgte en hovedregøring af alle sine aftaler.

Konsekvensen blev, at 16 rammeaftaler blev opsagt og andre blev ændret.

Udover usikkerhed omkring de mange aftaler indgået under de ugyldige rammeaftaler, så har balladen kostet leverandører millioner af kroner.

It-firmaer taber to-cifret millionbeløb

Ifølge ITEK under Dansk Industri har it-virksomheder tabt to-cifrede millionbeløb på at lave materiale til SKI, der siden ikke skulle bruges.

Computerworld har talt med flere af de over 200 it-virksomheder, der er blevet ramt.

Mange af dem beretter om tab i størrelsesorden 50.000-100.000 kroner.

Tabene rammer i særlig grad små it-virksomheder, der eksempelvis har sendt folk på dyre jurakurser, for at blive godkendt til det forjættede SKI-land.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere