Artikel top billede

Direktør Søren Støvring-Hallsson fra ButlerNetworks oplyser, at selskabet har fået tilført et større to-cifret millionbeløb af ejerne.

Butlernetworks-boss: Det går fint - pengene er på vej

Dansk Wimax-firma med blodrøde tal har netop fået tilsagn om tilførsel af et "større to-cifret millionbeløb", oplyser direktøren.

Læs også:

Gæld på 216 millioner: Butlernetworks styrtbløder

Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"

Et større to-cifret millionbeløb.

Det har det danske Wimax-firma Butlernetworks fået tilsagn om at få tilført fra dets udenlandske ejere.

Det oplyser administrerende direktør Søren Støvring-Hallsson fra ButlerNetworks: 

"Jeg kan informere om, at ejerne af Butlernetworks i sidste uge (uge 3, red.) gav tilsagn om tilførsel af et større to-cifret millionbeløb til at styrke væksten af virksomhedens mobile bredbåndsaktiviteter," meddeler han til Computerworld.

Direktøren peger på, at ejerne, amerikanske Norwest Equity Partners og engelske Morienus Ventures LLP, hele tiden har støttet virksomheden og er helt enige i den strategi, der er lagt.

"Derfor har de også påtaget sig at levere den nødvendige kapital, for at sikre virksomhedens vækst," lyder det fra Søren Støvring-Hallsson.

Tegn på sund økonomi

Samtidig mener Butlernetworks-direktøren, at tilsagnet og opbakningen fra ejerne modbeviser enhver snak om usund økonomi og et nødlidende selskab.

"Der findes næppe nogen kapitalfonde i denne verden, der over flere år investerer i en virksomhed, uden at de har en væsentlig sikkerhed for, at den investerede kapital med et pænt overskud kommer retur, samt følger en meget klar vej og stil med investeringer og udvikling for øje," siger han.

"Jeg må indrømme, at det er fantastisk, at udenlandske ejere vil være med til at skabe så meget for Danmark og i et dansk og nu nordisk marked," lyder det fra direktøren.

Direktør: Vi investerer i infrastruktur 
Hvad er din forklaring på de mange underskud og den store gæld?

"Det er åbenlyst, at resultatet før skat har været negativ i perioden, men det er nu ganske almindeligt, når der investeres i opbygningen af infrastruktur i det omfang, som firmaet gør," siger Søren Støvring-Hallsson.

Han forklarer, at Butlernetworks har som hovedaktivitet at levere faste kredsløb og mobilt bredbånd baseret på trådløse teknologier til erhvervskunder. Derfor har selskabet investeret i trådløs infrastruktur.

"Denne forretning har leveret pæne driftsoverskud siden 2005," siger direktøren.

"Investeringerne har været med til at løfte Danmark op i en international føreposition inden for løsninger til den kollektive transportsektor," siger Søren Støvring-Hallsson.

Han peger på, at netop denne sektor er en af de hurtigst voksende sektorer inden for anvendelse af bredbåndsløsninger, "idet der investeres i at forbedre de rejsendes oplevelse".

Butlernetworks har leveret løsninger til en række selskaber, herunder blandt andet Regionstog, DSB S-tog og Arrivatog og en række løsninger er under implementering, oplyser Søren Støvring-Hallsson. 
 
"Den ekspertise Butlernetworks har opbygget inden for løsninger til den kollektive transportsektor, den kan udnyttes til i samarbejde med vores partnere at levere løsninger uden for Danmarks grænser," siger direktøren.
 
Han konkluderer derfor:

"Butlernetworks har i den opbyggede infrastruktur en uudnyttet kapacitet, der kan servicere flere kunder, end der serviceres i dag."

Omsætning kan stige

Derfor vil omsætningen kunne øges markant, uden at det kræver store investeringer, forklarer Søren Støvring-Hallsson videre.

"Som det fremgår af vores regnskab er selskabets revisor enig i disse betragtninger," siger han.

De store investeringer skal også ses i det lys, at selskabet ifølge direktøren sidste år investerede i at etablere sig i Sverige og Norge.

"Men det er ikke Butlernetworks' stil at kaste om sig med lånte fjer, førend vi har vores setup på plads," siger direktøren.
 
"At Butlernetworks har negativ egenkapital og ansvarlige lån er et meget bevidst valg fra ejernes side. Det er summen af ansvarlige lån og egenkapital, der har betydning for sikkerheden," siger Søren Støvring-Hallsson. 

Han nævner igen, at selskabet løbende foretager nye investeringer i ting som frekvensspektrum og fremtidens professionelle bredbånd (LTE).

"Så set udefra bør det være meget tydeligt, at Butler er en virksomhed som stiler efter vækst og ikke konsolidering," siger han.

Direktør: Professor tager fejl  

Direktøren har således ikke meget til overs for professor Caspar Rose, der kalder selskabets økonomi "elendig".

"Det kan derfor undre, at der er så mange kommentarer på et regnskab uden at forstå strategi og planer," siger direktøren. 

Tager CBS-professoren fejl, når han vurderer, at jeres økonomi er elendig?

"Ja, alt dette kan ses i svaret ovenfor," siger Søren Støvring-Hallsson. 

"Det forekommer mig overfladisk at kommentere regnskaber uden at have kendskab til selskabets planer," siger han om Caspar Roses vurdering. 

Læs også:

Gæld på 215,9 millioner: Butlernetworks styrtbløder

Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere