Jubii tjener penge igen efter ni års million-underskud

Efter ni år med dundrende underskud hvert eneste år og et samlet tab på mere end 210 millioner kroner, er der jubel i Jubii: Selskabet tjener omsider penge igen.

Læs også:

Millionerne vælter ud af Jubii for niende år i træk. 


Efter ni år med dundrende underskud og et samlet tab på mere end 210 millioner kroner gennem årene, har en af den danske netverdens gamle ikoner, Jubii, landet sit første positive regnskab i dette årtusinde.

Det danske selskab - der i dag beskæftiger omkring 20 ansatte mod 130 ansatte i selskabets velmagtsdage - kom ud af 2010 med et overskud på syv millioner kroner.

Det er det første positive resultat siden regnskabsåret 99/00, hvor Jubii lige akkurat fik overskud, og den sorte bundlinie har udløst jubel hos Jubii, der nu regner sig for at være på rette kurs for fremtiden.

I det positive resultat skal dog indregnes et skatteaktiv, som Jubii har haft liggende. Det blev ikke udnyttet i 2009 på grund af selskabets store underskud.

Fraregnes det udnyttede skatteaktiv lander Jubiis resultat for 2010 på et overskud på 2,6 millioner kroner.

Mange års dundrende underskud
Det positive resultat følger i kølvandet på en konstant og ubrudt række af store milliontab, der år efter år har suget pengene ud af de skiftende Jubii-investorers lommer.

Værst så det ud i 2001 (underskud på 33 millioner kroner), 2002 (underskud på 32 millioner kroner) og 2004 (underskud på 31 millioner kroner), mens Jubii i 2008 tabte 25,6 millioner kroner.

I 2009 blev underskuddet 15,9 millioner kroner. Her styrtdykkede selskabets omsætning desuden med 60 procent til blot 13,8 millioner kroner i forhold til 2008-resultatet.

I 2010 landede omsætningen på niveau med 2008 - nemlig på cirka 30 millioner kroner.

Det første positive resultat i mange år er ifølge selskabet resultatet af en turnaround, der har stået på i et par år, hvor direktør Henrik Busch har haft hård fokus på netop omsætningen og indtjeningen.

Det har ført til en offensiv på markedet for online-annoncering samt en fokuseret tilpasning af forretningen, hvor der blandt andet er blevet ryddet godt og grundigt op i selskabets høje forbrug på ting, der ikke skabte forretning.

Klassisk oprydning
Selskabet har med andre ord været gennem en klassisk oprydning, hvor omkostningerne er blevet reduceret og alt i virksomheden er blevet gennemheglet med en tættekam med fokus på at tjene penge.

Jubii tjener penge på bannerannoncering på indlejrede produkter, som leveres via partnerskabsaftaler.

Selskabet producerer således ikke selv indhold, og det er den måske største forandring i forhold til tidligere, hvor man gjorde alt for at holde trafikken i 'eget net'.

Det positive resultat har været på vej længe. Allerede lige efter 2009-regnskabet kunne direktør Henrik Busch se, at de positive takter var i gang.

"Jeg forventer et overskud på mellem tre millioner og fem millioner kroner i indeværende år. Det er slut med underskud," sagde han til Computerworld for et år siden.

Jubii ejes i dag af Skype-milliardæren Janus Friis, brødrene Jacob Elk og Morten Elk, der i 1990'erne stiftede Creuna, den tidligere Matas-chef Jens Jakobsen, samt tidligere Jubii-direktør Peter Lundsgaard, der fratrådte stillingen forrige år.

Læs også:

Millionerne vælter ud af Jubii for niende år i træk.

Ny Jubii-ejer træder tilbage.

Ny Jubii-ejer får økonomisk lussing.

Martin Thorborg: Smid en atombombe efter Jubii.

Er fantasternes tid forbi i it-branchen?

Stiftere efterlader Jubii med kæmpetab.

Ny direktør rydder op i Jubii.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.