Artikel top billede

(Foto: Tomeu Ozonas)

Midtdata lukker - konkurrent overtager aktiverne

Webbutikken Midtdata lukker som følge af den benhårde konkurrence på onlinemarkedet. Alle medarbejdere er opsagt, men der forhandles med en konkurrent, som overtager samtlige aktiver.

Dags dato drejer den 12 år gamle webbutik Midtdata nøglen om. Såvel butikssalget som salg gennem webbutikken er lukket, og alle medarbejdere er opsagt.

Baggrunden for lukningen er den stadigt skrappere konkurrence på markedet for salg af it-produkter. Størrelsen betyder mere og mere, og det "betyder, at en lokalt baseret virksomhed som Midtdata har fået stadigt sværere ved at levere den service og de konkurrencedygtige priser til kunderne, som man altid har været kendt for. Derfor har man valgt at lukke forretningen nu," lyder det i en meddelelse fra Midtdata.

For bare fire år siden havde Midtdata ellers medvind og arbejdede hårdt på at blive en landsdækkende kæde.

Kort tid efter var Midtdata igen i mediernes søgelys efter en masse ballade om udsendelse af spam.

Proshop overtager 
Den ligeledes jyske webbutik Proshop annoncerer, at den overtager samtlige aktiviteter, og Proshops direktør forhandler med Midtdatas ansatte, som muligvis hopper uden om arbejdsløshedskøen og direkte videre til en ansættelse hos Midtdatas nye ejer Proshop.

"Vi har givet bud på aktiverne, og det skal godkendes af banken i dag. Købet er endnu et udtryk for konsolideringen i markedet," siger Proshops direktør Poul Thyregod til crn.dk.

Midtdatas hjemmeside er lukket, men linker videre til shg.dk, som har en afdeling i Viborg, hvor de gamle Midtdata-kunder kan købe de samme varer, som de plejer og trække på shg.dks hovedlager i Århus.

Man kan i øvrigt også læse på Proshops hjemmeside, at Proshop og shg.dk lægges sammen med virkning fra den 1. maj i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere