Artikel top billede

It-cheferne skal gøre ligesom medarbejderne

Se hvordan du som it-chef skal forholde dig i en verden, hvor du ikke længere har kontrol over medarbejderne.

Computerworld News Service: Snak med en hvilken som helst it-chef, og snart vil spørgsmålet blive rejst: Hvordan skal man som it-chef forholde sig i en verden, hvor man ikke længere har kontrol over medarbejderne?

Svaret er, ifølge Forresters vice-president og ledende analytiker, Ted Schadler, at man skal gøre det samme som medarbejderne.

It, siger han, er fanget i en krydsild mellem forbrugernes og arbejdsgivernes krav og de mere prosaiske men nødvendige problematikker i forhold til compliance, governance, politikker og intellektuel ejendom.

Og lige meget om cheferne ønsker det eller ej, så er arbejdsstyrken - eller i hvert fald en stor del af den - allerede mobil. De kan arbejde hvor som helst, når som helst og på en hvilken som helst enhed, drevet af en kombination af mobile applikationer og cloud-leveringer.

Ted Schadler har blogget intensivt om, hvordan den kombination forstyrrer status quo i it-branchen. Han refererer til fænomenet som 'mobilt app internet'.

"Klient-server miljøet er dødt - endelig," siger han.

Hvis det bliver beskyttet ordentligt, så kan det mobile app internet udgøre et kraftfuldt værktøj for it-chefen og organisationen. Men det kræver tre ting:

"Folk bruger gennemsnitligt lige så meget tid på at arbejde hjemmefra, som de bruger tid på personlige ting på arbejdet," siger Ted Schadler. "Fremtiden gør arbejdspladsen mobil, og it-cheferne skal ændre den måde, medarbejderne får adgang til services."

Det er nemmere sagt end gjort, tænker du nok. Det er ganske rigtigt en udfordring, siger Ted Schadler, men skabelsen af en applikations-udviklings-strategi omkring mobile applikationer, hvormed man sikrer sig, at uafhængige softwareleverandører beskæftiger sig med alle de enheder, som medarbejdere og kunder anvender, er en måde at forebygge mulige hovedpiner i en verden med mange enheder.

Og så er der teknologierne bag de tynde klienter, som har spøgt i periferien i årevis uden at opnå den store indflydelse.

"Når man ser nærmere efter, er økonomien ikke så god," siger Ted Schadler.

"Men når man overvejer det i forhold til adgang på mobile enheder, så er business casen pludselig meget mere attraktiv."

Ted Schadler er sammen med Josh Bernoff forfatter til bogen "Empowered: Unleash Your Employees, Energize Your Customers, and Transform Your Business".

Læs også:
Her er Danmarks dygtigste it-chefer

Arbejdet med at finde Danmarks dygtigste it-chef er i fuld gang. Feltet er snævret ind til fem, der kæmper om titlen Årets CIO 2011. Se dem alle her.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere