Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Forhandlinger mellem CSC og Prosa afsluttet i vrede

Fredsforhandlinger mellem CSC og Prosa endte mandag aften i smækken med dørene. Se her, hvor forhandlingerne gik galt.

Læs alt om CSC-konflikten.

Nyhedsanalyse: Kun rå våbenkraft bestemmer udfaldet.

Farvel og tak. Sådan lød det fra CSC og fagforbundet Prosa, der sent mandag aften endnu en gang opgav at finde en løsning på den langvarige konflikt, der har ført til både lockout og strejke hos CSC.

Sammenbruddet i forhandlingerne skyldes fortsat uenighed om de omstridte tryghedsaftaler, som du kan læse mere om her.

"Det er trist, at vi må konstatere, at parterne er for langt fra hinanden til, at man kunne blive enige om nye tryghedsaftaler for alle overenskomstområder på CSC," lyder det fra Lene Christensen fra CSC.

Hun mener, at CSC har "vist en betydelig imødekommenhed".

Selskabet er nemlig indstillet på en gradvis afvikling - løbende over flere år - af de i CSC's øjne uspiselige fratrædelsesgodtgørelser, der er sagens kerne. De nuværende aftaler sikrer medarbejderne op til næsten to års løn ved fratrædelse, og dem vil CSC af med.

Du kan læse mere om de pågældende ordninger her. Og læse CSC's holdning til dem her.

Ville acceptere oplæg

Prosa og en række øvrige faglige organisationer var imidlertid ikke interesseret i at acceptere CSC's tilbud.

Prosa meddeler, at fagforbundet tidligere har præsenteret et udspil, der ville gøre tryghedsaftalen billigere, ligesom det var "socialt afbalanceret." Dette forslag kan du læse mere om her.

Dette udspil har CSC's ledelse imidlertid afvist. Prosa mener, at CSC har "vægtet juridiske principper højere end økonomien". Prosa er samtidig utilfreds med, at CSC har fastholdt, at aftalen skal helt væk.

"Det er utroligt skuffende, at CSC's ledelse ikke tager situationen alvorligt og griber chancen med de fremstrakte hænder til at finde en løsning på den konflikt, som den 1. juni kan udvikle sig til en altomfattende konflikt, som kan lamme it-systemer hos Skat, politi og sygehusvæsen," lyder det fra næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.

CSC er dog fortsat indstillet på at finde en løsning og meddeler, at selskabet gerne vil mødes til videre forhandlinger.

"Men det er helt klart, at der er behov for, at man fra lønmodtagerside er nødt til at vise større imødekommenhed i forhold til at sikre et konkurrencedygtigt fundament for vores virksomhed, hvis en aftale skal kunne indgås", siger Lene Christensen fra CSC.

Læs alt om CSC-konflikten.

Læs også: Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.

CSC: Overenskomst ødelægger konkurrenceevnen.

180 CSC-ansatte får fuld løn uden at røre en finger.

[b]Nyhedsanalyse: Kun rå våbenkraft bestemmer udfaldet.

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere