Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nu kan du prøve Office og Sharepoint i skyen

Du kan nu tilmelde dig betaversion af Office 365, hvor Microsoft håber at indfange dig med onlinebaserede versioner af Office, Sharepoint, Exchange og Lync.

Læs også:

Sådan fungerer cloudversionen af SharePoint.

Cloud computing: Sådan fungerer det.

Cloud computing bliver en tidevandsbølge for os alle.

Her er dommen over Office 365

Så længe 94 procent af danske virksomheder har færre end 25 medarbejdere vil der være et stort marked for billig adgang til mail, kalender og andre kontorapplikationer.

Microsofts bud på det er en betaversion af selskabets Office 365-pakke.

Office 365 er en ny cloudløsning, som forbinder produktivitetsværktøjerne Office, Sharepoint, Exchange og Lync fra op til fem forskellige enheder og til en pris fra 40 kroner per bruger per måned.

Prisen varierer med antal brugere og hvilke applikationer, man har brug for.

"Med disse web apps får brugerne reelt adgang til de samme faciliteter som A. P. Møller og andre store virksomheder, og man har lov til at installere Office-klienten på fem forskellige devices," siger Aaren Ekelund, produktchef, Office 365.

En af de tidlige brugere af Office 365 er Røde Kors i Danmark.

"Vi flytter hele butikken til Office 365 og forventer at have et par hundrede brugere i Danmark inden årets udgang. De foreløbige beregninger viser, at vi sparer 300.000-400.000 kroner om året svarende til en besparelse på cirka 50 procent," siger Claus Olsen, it-chef, Røde Kors.

Besparelsen er ifølge Claus Olsen ikke så meget på licenser, men mere på hardware, storage, back up og arbejdstid til de folk, der drifter Røde Kors' eksisterende installation.

Otte ud af 10 tester

Ifølge Microsoft er otte ud af 10 it-direktører i større virksomheder som minimum i gang med at teste cloud-initiativer af.

Microsoft fortæller, gså, at analysehuset Gartner har anslået, at omsætningen inden for cloud-tjenester (offentlige og private) vil nå op på mere end 800 milliarder kroner i 2014.

Potentialet fejler ikke noget, og med lanceringen følger også Office 365 Marketplace, som giver kunder adgang til nye applikationer og services, hvis de ønsker at udvide og tilrette deres Office 365-løsning.

På Marketplace kan man indtil videre finde godt 40 applikationer og 400 services fra Microsoft-partnere.

Helt fremme i skyen

Danmark er et af de lande i verden, som har flest brugere af applikationer, der ligger i skyen.

"Hvis vi indregner antallet af indbyggere ligger vi med mere end 200.000 seats i skyen klart nummer et," siger Morten Juul Nielsen, sikkerhedschef, Microsoft.

Kundernes applikationer og data ligger på et datacenter i Irland med back up i Holland, men der er også et datacenter i USA og et i Asien.

Ifølge Morten Juul Nielsen forsøger Microsoft at holde sine danske kunders data inden for EU's grænser.

"For selvfølgelig skal vi overholde de krav Datatilsynet har til behandling af personfølsomme data," siger Morten Juul Nielsen, som forsikrer, at beskyttelse af privatlivets fred ligger Microsoft meget på sinde.

Skil data ad

En måde at komme Datatilsynets krav i møde på er ved at skille data ad, så de såkaldt personhenførbare data bliver på kundens adresse, mens resten holdes inden for EU's grænser.

"At skille data gør det også sværere for hackere at få et samlet overblik over de personhenførbare data," siger sikkerhedschefen, som mener, at "cloud i virkeligheden bare er en anden servicemodel."

"Cloud er en anden måde at se services på. Faktisk er de bekymringer, cloud-kunderne har, sammenlignelige med kunde-bekymringer for outsourcing og global hosting, for løsningen er stort set det samme," siger Morten Juul Nielsen.

Med hensyn til salget er produktchefen ikke meget for at komme med konkrete udmeldinger, men han forventer markant vækst, når virksomheder som for eksempel B&O flytter 'commodity software' ud i skyen.

Derudover er Danmarks godt 250.000 små og mellemstore virksomheder også oplagte kunder til Microsofts og alle de andre leverandørers sky-initiativer.

Læs også:

Sådan fungerer cloudversionen af SharePoint.

Cloud computing: Sådan fungerer det.

Cloud computing bliver en tidevandsbølge for os alle.

Her er dommen over Office 365

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere