Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Accenture overtager Nokias kronjuvel

Nokia outsourcer sin Symbian-udvikling til Accenture, som dermed overtager verdens største mobilstyresystem og flere tusinde Nokia-medarbejdere. Læs mere om aftalen her.

Læs også:
Nokia lukker i Danmark

Nokia Danmark-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre

Som følge af Nokias nye strategikurs med blandt andet smartphone-samarbejdet med Microsoft og besparelser på omkring 7,5 milliarder kroner inden 2013 har den finske mobilmastodont senest oplyst, at Accenture overtager Symbian-udviklingen. 
  
Onsdag indgik Nokia og Accenture således en aftale om, at Nokia outsourcer Symbian-udviklingen samt cirka 3.000 medarbejdere, som arbejder med Symbian-udviklingen.
 
Fremadrettet er det planen, at Accenture skal udvikle og supportere Symbian. 
  
Kontrakten mellem parterne forventes endeligt underskrevet til sommer, mens medarbejdere i Kina, Finland, Indien, Storbritannien og USA flyttes løbende over til Accenture. De skulle efter planen være på plads hos Accenture i slutningen af året. 
  
Aftalen inkluderer også, at Accenture skal udvikle mobilsoftware til Windows Phone-platformen, som er det styresystem, som Nokia satser store dele af smartphone-butikken på i sit Microsoft-partnerskab.
 
Fortsat støtte til Symbian
Nokia skriver i en pressemeddelelse, at aftalen viser fortsat støtte til Symbian-udviklingen og -kunderne.

Den udmelding ligger helt i tråd med, at Nokias relativt nye direktør, Stephen Elop, tidligere har fastslået, at Symbian-udviklingen - og supporten - vil fortsætte i de kommende år.
 
Samtidig slår Nokia også lige et slag for de 3.000 medarbejdere, der nu skal sidde i nye stole hos Accenture.  
 
"Mens vi flytter vores primære smartphone-platform til Windows Phone, så viser overgangen af dygtige medarbejdere til Accenture, at vi giver vores Symbian-medarbejdere nye karrieremuligheder," forklarer Nokias vicepræsident for smart devices, Jo Harlow, i pressemeddelelsen. 

Uklarheder i aftalen

Med aftalen får Accenture ud over de mange medarbejdere også verdens indtil videre mest solgte smartphone-platform i hænderne.
 
Det er dog uklart, hvor meget udviklingsarbejde Accenture rent faktisk skal levere i de kommende år.
 
Ligeledes oplyser ingen af selskaberne om økonomien i aftalen.
 
Ud over de 3.000 medarbejdere, der ryger over til Accenture, skal 4.000 Nokia-folk til at finde et nyt job de kommende 18 måneder som et led i gårsdagens massive fyringsrunde.
 
Nokias udviklingsafdeling i Danmark blev ekstremt hårdt ramt, da knap 1.000 mistede deres job i forbindelse med lukningen af den danske udviklingsafdeling, hvor eksempelvis verdens fjerdebedst sælgende mobiltelefon nogensinde, Nokia 3310, er blevet udviklet.

Læs også:
Nokia lukker i Danmark

Nokia Danmark-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere