Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danske it-firmaer vælter sig i støtte-millioner

Vækstfonden investerede og kautionerede for et milliardbeløb sidste år. Se her, hvor mange af pengene, de danske it-virksomheder scorede.

Den statslige investeringsvirksomhed Vækstfonden investerede og kautionerede for over 1,5 milliarder kroner i 2010.

478 virksomheder fik i årets løb tilsagn om kaution i form af Vækstkaution eller Kom-i-gang-lån for et samlet lånebeløb på 1,2 milliarder kroner.

Samtidig tilførte Vækstfonden 259,5 millioner kroner til danske fonde og investerede 98,4 millioner kroner direkte i små og mellemstore virksomheder.

Spørgsmålet er så, hvor mange af de rare millioner, der blev danske it-iværksættervirksomheder til del.

Det lidt uspændende svar på det spørgsmål er: Det ved vi faktisk ikke præcist. Sådan lyder meldingen i hvert fald fra Vækstfonden, når man spørger.

Cirka 40 procent

Svaret kan heldigvis nuanceres lidt. Gennem årene har Vækstfondens investeringer i danske it- og telekommunikationsvirksomheder ligget ret stabilt på små 40 procent af den samlede investeringspulje.

Og det gør de fortsat, oplyser Vækstfondens presseafdeling.

Umiddelbart er andelen af rene it-virksomheder, der har modtaget venture-penge fra Vækstfonden, relativt lille - omkring 20 ud af over 300 virksomheder.

Men opgørelsen er forbundet med stor usikkerhed på grund af de branchekoder, Vækstfonden benytter sig af, der gør det svært at udskille, hvad der er it og tele.

Når det gælder Vækstfondens direkte investeringer med egenkapital, har it-virksomhedernes andel af den kapital historisk set udgjort 39 procent, og det tal holder også aktuelt.

Den største del af Vækstfondens investeringer foregår gennem venturefonde forvaltet af private forvaltere. Her er der et betydeligt fokus på it, og her er 38 procent af den investerede kapital gået til it-virksomheder, oplyser Vækstfonden. 

Travlt år 
2010 blev det travleste år i Vækstfondens næsten 20 år lange historie.

Det høje aktivitetsniveau skyldes især regeringens erhvervspakke fra efteråret 2009, som gjorde det muligt at udstede væsentlig flere kautioner for små og mellemstore virksomheders lån i pengeinstitutterne.

"Rigtig mange virksomheder har opnået lån, som de ikke ellers ville have fået," siger Walther Thygesen, som bestyrelsesformand i Vækstfonden.

Vækstfonden kom ud af 2010 med et positivt resultat på 300 millioner kroner, hvilket især skal tilskrives børsnoteringerne af Zealand Pharma og Evolva, værdiopskrivninger af virksomheder i den indirekte portefølje samt salg af virksomheder til store globale industrivirksomheder fra den direkte portefølje, blandt andet TPACK og Proxeon.

I 2011 forventer Vækstfonden at medfinansiere 600 virksomheder for et samlet beløb på mellem 1,5 og 2 milliarder kroner.

De virksomheder, Vækstfonden har medfinansieret siden 2001, har i dag en samlet årlig omsætning på 27 milliarder kroner og beskæftiger 22.000 medarbejdere fordelt over hele landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere