Artikel top billede

Direktør: Dette kan vi bruge fremtidens it-leder til

Direktør Jane Eis Larsen giver sit bud på fremtidens it-leder.

Jane Eis Larsen endte i it-branchen ved en tilfældighed, efter at hun blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1989.
 
"Mit første job var i Kommunikationsministeriet, hvor jeg udarbejdede medielovgivning. Der blev jeg viklet ind i it-problemstillinger," forklarer hun.
 
Derefter gik det stærkt, og siden det har hun arbejdet som kontorchef i IT- og Forskningsministeriet, EU-koordinator på teleområdet, og siden 2000 har hun været ansat i brancheforeningen IT-Branchen. I dag er hun direktør for Forretningsnetværk og Medlemsservice.
 
Lederen skal kombinere viden
Jane Eis Larsen har stor erfaring fra it-branchen, og derfor ved hun, hvad den nye it-leder skal kunne.
 
"Den nye it-leder kombinerer viden. Mange it-virksomheder er skarpe på det tekniske og effektivisering, men i dag er det vigtigt at have styr på kundesiden," siger hun. 

Derfor skal lederen have forståelse for organisationen og markedet.

"Virksomheden kan ikke spare sig til vækst. Der skal man have nye kunder, og derfor skal lederen være i kontakt med markedet. Desuden lever vi i en global verden, og det skal man tænke sit produkt ind i," siger hun.
 
De nye udfordringer gør, at it-lederen skal forstå markedet, men it-fagligheden er stadig et vigtigt grundlag.
 
"Du skal vide noget om it. Det er ikke nødvendigvis at kunne programmere, men du skal kunne forstå it som et værktøj og produkt. Derfor er it-kompetencer bestemt relevante," siger hun.

Fordoblede medlemstal med ny viden

I 2004 valgte Jane Eis Larsen at videreuddanne sig indenfor ledelse, og i juni 2006 færdiggjorde hun sin eMBA på DTU med titlen Master in Management of Technology.

Da hun tog sin MBA, havde hun samme job i IT-Branchen som nu, og hun erfarede hurtigt, at de nye kompetencer kunne omsættes til praksis.
 
"Jeg udviklede en strategi, der fordoblede vores medlemstal. Det lykkedes ved at give medlemmerne mere værdi ved at gøre vores ydelser målrettede og skarpere," forklarer hun.
 
Hun mener, at det er en stor fordel, at hun har været på arbejdsmarkedet, inden hun startede på uddannelsen.
 
"Det har været berigende at opleve, hvordan praktisk erfaring gør, at jeg kan bruge min viden på en helt anden måde. Jeg kan koble det til virkeligheden, og jeg bliver mere opmærksom på, hvordan det kan anvendes," siger hun.
 
Erfaring som inspiration
Under sin videreuddannelse oplevede Jane Eis Larsen, hvordan de andre studerendes erfaring bidrog til hendes kompetenceudvikling.
 
"Det er et stort element på studiet at alle har erfaring. Det betyder meget, når vi bearbejder det stof vi lærer, og det inspirerer til at anvende det," siger hun.
 
Du kan deltage i konkurrencen om et scholarship til eMBA-programmet, MMT (Master in Management of Technology), på DTU til en værdi af 250.000 kroner, ved at klikke her.

Læs også:
Så meget klogere er Danmarks bedste it-leder blevet

Sådan ryger du til tops som it-leder

Konkurrence: Vind et it-stipendium til 250.000 kroner

Rækker din viden til cloud og mobile computing?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?