Artikel top billede

(Foto: Graae_Andreas 20100622Foto: Torben Klint /)

Så meget klogere er Danmarks bedste it-leder blevet

Se her hvad sidste års vinder har fået ud af stipendiet til en digital topleder-uddannelse på DTU.

Læs også: Konkurrence: Vind et it-stipendium 250.000 kroner

Andreas Graae er ikke i tvivl om, at studiet på DTU har været givende, selvom han kun har læst siden august sidste år.

"Jeg er helt klart rustet bedre til en lederstilling nu. Det er der ingen tvivl om. Det har især været gavnligt med strategi og økonomi. Jeg står meget stærkere nu," siger den 33-årige civilingeniør Andreas Graae, der blev kåret som Fremtidens it-leder sidste år.

Nemt at omsætte teori

Desuden har det været let at omsætte teorien til praksis, og derfor hænger forløbet på DTU godt sammen med hans arbejde.
"Nu kan jeg se tingene fra et strategisk perspektiv. Studiet har givet mig kasser til at putte ting i, og det har været godt. Samtidig har det sat mig i stand til bedre at perspektivere mine erfaringer," forklarer han.

Iværksætter igen

Studiet på DTU inspirerer Andreas Graae til blive entreprenør igen. Og han glæder sig til at anvende teorien fra studiet i praksis.

"Der var en del områder, som jeg ikke havde ordentlig forståelse for sidste gang, men nu forstår jeg i højere grad, hvordan tingene hænger sammen i en virksomhed." siger han.

Men indtil videre koncentrerer han sig om arbejdet og studiet.

"Jeg vil gerne snart starte noget op igen, men lige nu er det svært at passe ind mellem arbejde, familie og studie. Men jeg er helt klart blevet inspireret til at starte op igen. Man får mange input og ideer fra de andre," siger han.

Stærkt netværk på studiet

De andre på studiet har stor erhvervserfaring, og det har været givende.

Det er samarbejdet med de andre studerende, der er det vigtigste for Andreas Graae, fordi det giver input og inspiration, der kan arbejdes videre med.

"Jeg har fået meget ud af netværket på studiet. Jeg er yngre end de andre, og jeg har fået meget ud af deres erfaring og overblik," siger Andreas Graae.

Andreas Graae studerer ved siden af arbejdet. Hver anden uge har han undervisning otte timer fredag og lørdag. Han anerkender, at det er tidskrævende, men han har opbakning fra familien og den virksomhed, han arbejder for.

Medstifter af Zmags

Andreas Graae var medstifter af virksomheden Zmags i 2006, der i dag har 60 ansatte med kontorer i USA, England, Canada og Danmark.

Han stoppede iZmags, fordi han blev nødt til at prioritere familien en periode, men han følger stadig firmaets udvikling og drikker af og til en kop kaffe med de tidligere kolleger.

I dag arbejder han for ScanCommerce, der er leverandør af skalerbare webshopløsninger.

Det var hans unge alder og imponerende CV, der var begrundelsen for, at en enig jury valgte ham som fremtidens it-leder. 

Læs også:

Konkurrence: Vind et it-stipendium 250.000 kroner

<div class="listItemTeaserTitle">[b]Sådan ryger du til tops som it-leder</div>[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere