Artikel top billede

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Stærke Amazon spiller med musklerne oven på Kindle-successerne.

Læs også:
Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones

"Stay tuned."

Sådan lød reaktionen fra Amazon-direktør Jeff Bezos for nogle uger siden, da Consumer Reports ville have ham til at bekræfte længere tids rygter om, at selskabet er på vej med en Android-baseret tablet-pc.

Amazon har allerede haft stor succes med sin Kindle, og selskabet har musklerne til at tage kampen op med Apples dominerende iPad samt de mange nye Android-tablets, der debuterer for tiden.

"Vil vil altid sørge for at have en dedikeret læse-enhed. Hvad angår andre produkt-introduktioner, så bør jeg ikke svare," sagde Jeff Bezos til Consumer Reports.

Derfor giver en tablet-pc god mening

Alt tyder imidlertid på, at Amazon vil lancere en tablet-pc inden årets udgang.

Amazon har for nylig lanceret en app-butik, hvor man kan købe applikationer til Android-baserede smartphones og tablet-pc'er.

Samtidig har selskabet introduceret en cloud-løsning til opbevaring og afspilning af musik, som vil være oplagt at integrere på en tablet-pc. 

Endelig er der en helt oplagt synergi med Amazons eksisterende internetbutik, der indeholder både bøger, musik og film.

Med hensyn til at kunne levere selskabets kerneprodukt - bøger - til en tablet bliver det ikke noget problem; Der er allerede lanceret en Kindle-app til Android samt til en række andre styresystemer.

Sådan kommer de til at se ud

Mens alle disse informationer synes at bekræfte, at Amazon gør sig klar til at træde ind på tablet-markedet, så er der naturligvis også en række mere ellere mindre løse rygter.

Flere netmedier skriver, at der vil blive tale om ikke en, men to Amazons-tablets.

Den ene vil bære navnet Coyote og anvende en Nvidia Tegra 2-processor, mens topmodellen, Hollywood, kommer til at anvende Nvidias T30 quad-core-processor.

Rygterne taler om skærmstørrrelser på henholdsvis syv og 10 tommer.

Der spekuleres også en del i, om Amazon vil kombinere e-ink, som er Kindles skærm-teknologi, med mere traditionel skærmteknologi, som vi kender det fra allerede eksisterende tablet-pc'er.

Fordelen ved den model vil være, at man bevarer muligheden for behagelig langtids-læsning, men samtidig bliver i stand til at understøtte multimedie-oplevelser. 

Gartner vurderer, at der vil blive solgt 54,8 millioner tablet-pc'er på verdensplan i 2011. Det tal vil være steget til 154 millioner i 2013.

Til sammenligning vurderes det, at der i år vil blive langet 11 millioner dedikerede e-readere over disken på verdensplan.

Læs også:
Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere