Artikel top billede

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Stærke Amazon spiller med musklerne oven på Kindle-successerne.

Læs også:
Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones

"Stay tuned."

Sådan lød reaktionen fra Amazon-direktør Jeff Bezos for nogle uger siden, da Consumer Reports ville have ham til at bekræfte længere tids rygter om, at selskabet er på vej med en Android-baseret tablet-pc.

Amazon har allerede haft stor succes med sin Kindle, og selskabet har musklerne til at tage kampen op med Apples dominerende iPad samt de mange nye Android-tablets, der debuterer for tiden.

"Vil vil altid sørge for at have en dedikeret læse-enhed. Hvad angår andre produkt-introduktioner, så bør jeg ikke svare," sagde Jeff Bezos til Consumer Reports.

Derfor giver en tablet-pc god mening

Alt tyder imidlertid på, at Amazon vil lancere en tablet-pc inden årets udgang.

Amazon har for nylig lanceret en app-butik, hvor man kan købe applikationer til Android-baserede smartphones og tablet-pc'er.

Samtidig har selskabet introduceret en cloud-løsning til opbevaring og afspilning af musik, som vil være oplagt at integrere på en tablet-pc. 

Endelig er der en helt oplagt synergi med Amazons eksisterende internetbutik, der indeholder både bøger, musik og film.

Med hensyn til at kunne levere selskabets kerneprodukt - bøger - til en tablet bliver det ikke noget problem; Der er allerede lanceret en Kindle-app til Android samt til en række andre styresystemer.

Sådan kommer de til at se ud

Mens alle disse informationer synes at bekræfte, at Amazon gør sig klar til at træde ind på tablet-markedet, så er der naturligvis også en række mere ellere mindre løse rygter.

Flere netmedier skriver, at der vil blive tale om ikke en, men to Amazons-tablets.

Den ene vil bære navnet Coyote og anvende en Nvidia Tegra 2-processor, mens topmodellen, Hollywood, kommer til at anvende Nvidias T30 quad-core-processor.

Rygterne taler om skærmstørrrelser på henholdsvis syv og 10 tommer.

Der spekuleres også en del i, om Amazon vil kombinere e-ink, som er Kindles skærm-teknologi, med mere traditionel skærmteknologi, som vi kender det fra allerede eksisterende tablet-pc'er.

Fordelen ved den model vil være, at man bevarer muligheden for behagelig langtids-læsning, men samtidig bliver i stand til at understøtte multimedie-oplevelser. 

Gartner vurderer, at der vil blive solgt 54,8 millioner tablet-pc'er på verdensplan i 2011. Det tal vil være steget til 154 millioner i 2013.

Til sammenligning vurderes det, at der i år vil blive langet 11 millioner dedikerede e-readere over disken på verdensplan.

Læs også:
Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere