Artikel top billede

Disse gaver fra dine it-leverandører skal du sige nej til

Hvilke gaver må du egentlig modtage af din it-leverandør? Og hvilke arrangementer er absolut fy-fy? Se udkastet til en ny vejledning om frynsegoder her.

I det seneste års tid har der været fokus på gaver fra leverandører til offentligt ansatte.

Blandt andet i KMD-skandalen, hvor 28 kommuner tegnede ulovlige kontrakter med it-giganten uden om udbud og samtidig modtog gaver fra KMD.

Nu arbejder Personalestyrelsen under Finansministeriet på et tillæg til den nuværende vejledning og regler på området. Computerworld har fået aktindsigt i et udkast, der er dateret 12. maj 2011.

Gaver skaber tvivl

Her slås det fast, at gavereglerne er sat i verden for at forebygge, "... at der opstår situationer, hvor der kan rejses tvivl om, hvorvidt den offentligt ansatte vil være saglig og upartisk i varetagelselsen af sine arbejdsopgaver".

Udgangspunkt, og skrevet med fed skrift i udkastet til vejledningen, er i forhold til deltagelse i arrangementer, rejser og lignende betalt af private:

"Offentligt ansatte bør som det klare udgangspunkt ikke deltage i arrangementer, rejser med videre betalt af private borgere eller virksomheder."

Derefter giver styrelsen en række eksempler, som ikke fremgår af de gamle regler.

Både eksempler på, hvad man må deltage i, og hvad man som offentligt ansat absolut ikke må deltage i.

Computerworld har med udgangspunkt i udkastet lavet tre lister:

Fy-listen

Tænk dig om-listen

Go-listen

Bremsespor efter gaveræs

Udkastet fra Personalestyrelsen sendes blandt andet til Rigsrevisionen, inden det skal behandles videre i det politiske system.

Selve tillægget til vejledningen "God adfærd i det offentlige" udarbejdes i samarbejde mellem Finansministeriet (Personalestyrelsen), KL, Danske Regioner, Indenrigs - og Sundhedsministereiet, Justitsministeriet og DJØF.

I KMD-sagen har it-kæmpen selv droppet sin hidtige gavepraksis.

KL har også indskærpet reglerne efter KMD-balladen, og det samme har mindst 14 kommuner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere