Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Derfor kan du ikke stole på de påståede batteritider

ComputerViews: Hardware-producenter forsøger at overgå hinanden med batteritider, der reelt er nul og niks værd for brugerne.

Læs også:
Pc'en er på vej til at uddø: Her er dens afløsere

Computerviews: Mobilitet er en af de mest markante it-trends, vi har set i dette årtusinde.

Vi skrotter den stationære computer og foretrækker i stedet at sidde med den bærbare i skødet.

Smartphonen sender den klassiske mobiltelefon til tælling. Senest er tablet-pc'en og e-bogslæseren trådt ind på scenen.
 
For at man for alvor kan blive mobil, kræver det ordentlige batteritider, så man ikke konstant skal klynge sig til en stikkontakt.

Desværre er producenternes batteritider ofte som en gammel, slasket post-elastik, der kan ændre størrelse, bare man kigger på den.

Seneste eksempel på dette er Amazons Kindle og Barnes & Nobles Nook. De to e-bogslæsere er røget ud i et offentligt slagsmål om batteritider.

Fordoblede batteritiden med et snuptag

Balladen begyndte ifølge Cnet, da Barnes & Noble lancerede en ny version af e-readeren Nook, der havde en "batteritid på op til to måneder."

Det er dobbelt så lang tid, som Amazons konkurrerende Kindle kan klare - altså lige bortset fra at Barnes & Nobles beregninger ikke passer, hvis man spørger Amazon.

I hvert fald har Amazon nu valgt at ændre batterispecifikationerne på Kindlen, så de ifølge selskabet er regnet ud med samme metode, som Barnes & Noble anvender.

Dermed tilbyder Kindle nu med et snuptag to måneders batteritid på én opladning. Den manøvre har fået Barnes & Noble til at svare igen:

"Med op til to måneder på en enkelt opladning, har den helt nye Nook den længste batteritid i industrien og overlegen batteri-performance i forhold til Kindle 3," skriver selskabet i en kommentar til Cnet.

"I vores sammenlignings-test, under de præcis samme forhold, resulterede vedblivende brug af enheden i mere end to gange Kindles batteritid."

Her er alle elastikkerne

Mens vi afventer Amazons nye udspil i den lettere bizarre diskussion, er det interessant at se på, hvorfor producenterne i den grad kan blive uenige.

Der er en række faktorer, der spiller ind, når man skal måle batteritiden på eksempelvis en e-bogslæser.

I tilfældet Amazon vs. Barnes & Noble opstår uenigheden, fordi der er forskel på, om WiFi er slået til eller ej.

Samtidig giver det ingen mening at måle en batteritid i måneder, når den snarere er afhængig af, hvor mange timer man læser om dagen.

I dette tilfælde var den daglige læsetid hos det ene selskab sat til 30 minutter, mens det andet mente, at læsehestene sidder foran skærmen en time om dagen. 

Her påvirkes smartphonens batteri

Tager vi de allestedsnærværende smartphones, er de batteritider, procucenterne lægger frem på bordet, heller ikke meget bevendt.

Tag eksempelvis den nye HTC Desire S. På HTC's egen specifikations-side fremgår det, at man på GSM-nettet kan få en taletid på op til 580 minutter og en standbytid på op til 360 timer.

"Ovenstående afhænger af netværket og af, hvordan telefonen anvendes," skriver HTC i en parentes.

Det har selskabet helt ret i, og det er lige præcis derfor, at batteritiderne på papiret altid kan gradbøjes.

Telefonens anvendelse vil nemlig ikke bare påvirke batteritiden, men være direkte altafgørende.

Tjekker du Facebook fem gange i timen? Er du storforbruger af YouTube? Er WiFi, push-mail og Bluetooth slået til? Kører der applikationer i baggrunden?

Alt sammen har afgørende indflydelse på batteritiden.

Den eneste løsning for dig

Batteritider er i mobilitetens tidsalder ikke bare endnu en specifikation, som man ret beset kan være ligeglad med, når man køber nyt grej.

Tværtimod er det ved at udvikle sig et afgørende parameter, når det kommer til den daglige brug.

Samtidig er det et af de områder, hvor producenterne fortsat kæmper med at optimere og fortsat har relativt nemt ved at snyde på vægtskålen.

Som bruger gør man derfor klogt i at dobbelttjekke de påståede batteritider enten ved selv at teste før et eventuelt køb eller ved at tjekke bruger- og medie-anmeldelser på nettet.

Lever dine gadgets op til den påståede batteritid, og hvad gør du for at optimere den?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere