Artikel top billede

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Det kommende Windows 8 er kraftigt inspireret af Windows Phone-brugerinterfacet og bryder dermed med den traditionelle Windows-grænseflade. Se Windows 8 her.

Læs også:
Ballmer: Windows 8 er klar næste år

Windows 8 lækket på nettet - se den her

Microsoft klar til at køre Windows på Arm-chips

Det er kun et par uger siden, at Microsoft-direktør Steve Ballmer ved en fejl kom til at fortælle, at Windows 8 vil være klar allerede i 2012.

Selvom Microsoft senere forsøgte at dementere direktørens oplysning, så er det nye Windows under alle omstændigheder ved at tage form.

Og formen bliver alt andet end 'business as usual.'

Det viser to nye Microsoft-videoer, som du kan se herunder.

Budskabet fra software-selskabet er, at det med Windows 8 bevæger sig væk fra det traditionelle Windows-interface og i retning af den brugergrænseflade, der anvendes på Windows Phone-styresystemet.

I en officiel pressemeddelelse fra Microsofts side kaldes Windows 8 en komplet nyskabelse af Windows fra chip-delen til interfacet.

"En Windows 8-baseret pc er en helt ny type enhed - en, der skalerer fra små, touch-skærme til store skærme med eller uden keyboard og mus."

Det fremgår ikke, hvor meget den rene desktop-version vil adskille sig fra tidligere Windows-versioner, men udmeldingen fra Microsoft er, at Windows vil blive forandret ganske markant med udgangspunkt i touch-navigation.

Alt handler om touch nu

På CES-messen i Las Vegas i januar holdt Steve Ballmer en tale, hvor han annoncerede at den næste version af Windows vil kunne køre på de Arm-chips, der typisk anvendes i tablet-pc'er.

Det er da også netop tablet-versionen, Microsoft nu viser frem.

Den fremviste version ser ganske nyskabende ud, idet den anvender de firkantede tiles fra Windows Phone. De opdateres hele tiden, så brugeren har et overblik over eksempelvis de sociale netværks-opdateringer eller afspilning af en video-fil.

Selve start-bjælken er placeret i højre side, hvor den nemt kan bringes frem med tommelfingeren, når man anvender en tablet-pc.

De applikationer, der kører, ligger gemt i venstre side, hvorfra man med den anden tommelfinger bringer dem frem.

Selskabet peger selv på, at de største nyheder ved Windows 8 er de såkaldte 'live tiles', og at man kan multitaske ved nemt at kunne ændre den visuelle størrelse på en kørende applikation.

Samtidig vil Internet Explorer 10 have fuld understøttelse af touch.

Se demomstrationen af Windows 8:

Bare rolig - musen dur stadig

Selvom Microsofts Windows 8 dermed vil byde på et markant stil-skift, så beroliger selskabet samtidig de brugere, der holder af musen og keyboardet.

"Selvom det nye brugerinterface er designet og optimeret til touch, virker det ligeså godt med en mus og et keyboard," skriver Microsoft.

"Den fulde Windows-oplevelse vil fortsat være tilgængelig for dig, inclusive Windows Explorer og Desktop, ligesom der er kompabilitet med alle Windows 7-pc'er, software og tilbehør."

Allerede i april blev en tidlig udgave af Windows 8 lækket på nettet. Dengang kom det frem, at styresystemet kommer med en indbygget applikations-butik, hvorfra man vil kunne købe og installere applikationer.

Se flere Windows 8-funktioner her:

Læs også:
Ballmer: Windows 8 er klar næste år

Windows 8 lækket på nettet - se den her

Microsoft klar til at køre Windows på Arm-chips
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa