Artikel top billede

Android-app overtager din Facebook bag din ryg

Med en gratis app til Android kan man overtage Facebook-profiler. Det er blevet populært på landets uddannelsesinstitutioner, men er en risiko for alle.

Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto

Dansk teenager bag tonsvis af Facebook-spam

Der er indløbet en hel stribe rapporter fra landets uddannelsesinstitutioner og skoler til sikkerhedsfirmaet CSIS.

De handler om en Android-app, som hurtigt er blevet populær blandt elever og studerende, men som har en uheldig bagside.

Når eleverne går på skolens trådløse net, kan de med den nye Android-app opsnappe datatrafik og direkte overtage en Facebook-profil.

Applikationen, som har navnet FaceNiff, bruges til at opsamle websessioner via trådløse netværk eller hotspots ved brug af Android-baserede mobiler.

Teknikken er særligt blevet populær til at overtage Facebook-sessioner.

I øjeblikket er problemet stort på uddannelsesinstitutionerne, fortæller CSIS, men app'en er ikke begrænset til skolerne. Den kan bruges til alle trådløse net.

CSIS har foreløbig kun hørt om drillerier med app'en, men den kan potentielt bruges til identitetstyveri.

Gratis til Andriod

FaceNiff-app'en ligger frit tilgængelig på forskellige websider og er uploadet til flere populære Android-fora. Den er dog af gode grunde ikke godkendt på Android Market.

Gratis-udgaven tillader at opsnappe tre sessioner, men man kan for et mindre beløb købe en ubegrænset udgave af applikationen. For at anvende programmet skal telefonen være rooted (begrænsningerne for adgangen til Android-styresystemet er fjernet).

For at undgå kompromittering af Facebook-profilen kan man aktivere SSL på Facebook. Hvilket i øvrigt er en god idé under alle omstændigheder.

Den sikre transmission sluttes til under 'kontosikkerhed' i fanebladet 'kontoindstillinger'. Sæt et flueben i 'sikker internetbrug'.

Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto

Dansk teenager bag tonsvis af Facebook-spam




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere