Android-app overtager din Facebook bag din ryg

Med en gratis app til Android kan man overtage Facebook-profiler. Det er blevet populært på landets uddannelsesinstitutioner, men er en risiko for alle.

Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto

Dansk teenager bag tonsvis af Facebook-spam

Der er indløbet en hel stribe rapporter fra landets uddannelsesinstitutioner og skoler til sikkerhedsfirmaet CSIS.

De handler om en Android-app, som hurtigt er blevet populær blandt elever og studerende, men som har en uheldig bagside.

Når eleverne går på skolens trådløse net, kan de med den nye Android-app opsnappe datatrafik og direkte overtage en Facebook-profil.

Applikationen, som har navnet FaceNiff, bruges til at opsamle websessioner via trådløse netværk eller hotspots ved brug af Android-baserede mobiler.

Teknikken er særligt blevet populær til at overtage Facebook-sessioner.

I øjeblikket er problemet stort på uddannelsesinstitutionerne, fortæller CSIS, men app'en er ikke begrænset til skolerne. Den kan bruges til alle trådløse net.

CSIS har foreløbig kun hørt om drillerier med app'en, men den kan potentielt bruges til identitetstyveri.

Gratis til Andriod
FaceNiff-app'en ligger frit tilgængelig på forskellige websider og er uploadet til flere populære Android-fora. Den er dog af gode grunde ikke godkendt på Android Market.

Gratis-udgaven tillader at opsnappe tre sessioner, men man kan for et mindre beløb købe en ubegrænset udgave af applikationen. For at anvende programmet skal telefonen være rooted (begrænsningerne for adgangen til Android-styresystemet er fjernet).


For at undgå kompromittering af Facebook-profilen kan man aktivere SSL på Facebook. Hvilket i øvrigt er en god idé under alle omstændigheder.

Den sikre transmission sluttes til under 'kontosikkerhed' i fanebladet 'kontoindstillinger'. Sæt et flueben i 'sikker internetbrug'.

Læs også:
Sådan tyverisikrer du din Facebook-konto

Dansk teenager bag tonsvis af Facebook-spam

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.