Artikel top billede

CSC-direktør Carsten Lind. Foto: CSC/Tom Ingvardsen

CSC: Tag imod HK-overenskomsten eller find nyt job

Interview: De CSC-ansatte bliver fyret, hvis de siger nej til at droppe Prosa og skifte til ny HK-overenskomst, lyder det fra CSC-direktør Carsten Lind.

Læs også:

Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster

Prosa: Vi er fortsat i konflik med CSC

"De vælger jo så at fortsætte deres karriere et andet sted end hos CSC."

Sådan siger CSC's danske direktør, Carsten Lind, om de Prosa-medlemmer, der ikke ønsker at tage imod tilbuddet om en ny HK-overenskomst. 

Torsdag afgjorde Arbejdsretten, at CSC kan frigøre sig fra de to tidligere overenskomster med Prosa. 

De strejkende og lockoutede medarbejdere vil nu blive tilbudt at tiltræde it-overenskomsten mellem Dansk Erhverv og HK/PRIVAT under LO.

"Vi har en række medarbejdere, som nu får tilbud om at komme over på HK Privat-overenskomsten plus de forbedringer, vi har lavet i den. Vi håber, at de medarbejdere, der er ude på lockout og strejke, kommer tilbage og vil være med til at skubbe virksomheden fremad. Men er der nogen af dem, som beslutter, at de ikke vil det, så er det deres valg," siger Carsten Lind.

Konflikten er slut 

Han forventer ikke, at der fortsat vil være blokade foran selskabets hovedkvarter på Retortvej i Valby.

"I min optik er konflikten jo slut. Vi har fået en klar afgørelse. Men hvad Prosa vælger at gøre, det må du spørge dem om."

Tror du på, at HK bliver en mere seriøs samarbejdspartner for CSC end Prosa?

"Det tror jeg på, og konstruktionen rundt om den overenskomst er jo tidssvarende i relation til de løn- og ansættelsesvilkår, der gælder for medarbejdere, som er på den overenskomst. Det er hele driveren bagved det her projekt. Vi har et påtrængende behov for at komme på markedsvilkår i forhold til løn- og ansættelsesvilkår."

Hvor meget bedre i kroner og ører er det for CSC, at de ansatte nu ryger over på en HK-overenskomst?

"Det ønsker jeg ikke at give noget tal på, men hvis man tog de tal til indtægt, som Prosa selv har lagt frem i løbet af processen, så svarer det til, at der er en ekstra omkostning for CSC på flere hundrede årsværk, i forhold til hvad markedet betaler for at få udført det samme arbejde. Så det er et ganske stort beløb." 

Tror du, at du får glade CSC-folk tilbage på arbejde?

"Jeg tror, at ligesom vi har haft en strategi og plan for processen op til og under konflikten, så har vi selvfølgelig også en plan om at arbejde videre med vores organisation. Så der er et større organisationsudviklingsprogram, selvfølgelig med tungt fokus på det, som det til syvende og sidst handler om, nemlig vores evne til at skabe værdig hos vores kunder. Så når det her har lagt sig, tror jeg, at det er det fokus og de mange spændende ting, der ligger foran os, som vil optage folk. Så nu må vi se fremad og lægge det her bag os."

Men tror du, at de umiddelbart er glade?

"Du må spørge dem."

Hvis alle siger ja til at komme tilbage, har du så job til dem alle?

"Som udgangspunkt er det sådan, at alle kommer tilbage, så det forventer vi. De medarbejdere, der kommer tilbage, bliver så faset ind på de områder, hvor vi i øjeblikket har eksterne folk til at udføre arbejdet."

Der var tidligere historier fremme med, at der vist nok var nogen, der skulle fyres. Hvornår vil det ske?

"Det har jeg overhovedet ikke nogen kommentarer til. Casen er ikke, at der er nogen, der skal fyres. Casen er her, at vi skal have vores folk tilbage, komme videre og lægge den her konflikt bag os."

Carsten Lind fortæller, at medarbejderne med det samme får et brev om, hvad de skal forholde sig til i forhold til den nye overenskomst.

I praksis vil der gå nogle måneder, før den nye overenskomst endeligt træder i kraft.

Læs også:

Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster

Prosa: Vi er fortsat i konflik med CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere