Artikel top billede

Danske firmaer om udsigten til cloud: Tja bom bom

Danske og andre nordiske virksomheder er mere tøvende overfor at 'hoste' deres applikationer i skyen end øvrige virksomheder i verden.

Danske virksomheder er i højere grad tilbageholdende med at hoste deres applikationer i skyen end øvrige virksomheder i verden.

Det er en af de mere opsigtsvækkende konklusioner i rapporten, World Quality Report 2011-2012, som it-konsulenthuset Sogeti har gennemført for tredje år i samarbejde med Capgemini og HP.

Sidste år skrev vi om rapporten under overskriften Test af applikationer i skyen er den nye trend.

50 procent af respondenterne i Danmark svarer "vi vil ikke bruge skyen", og det er væsentligt mere end gennemsnittet på tværs af landene på 21 procent.

"Min tolkning er, at vi i Danmark er mere forbeholdne og forsigtige, hvilket i øvrigt stemmer overens med de samtaler, vi har med kunder," siger Holger Bonde, administrerende direktør for Sogeti i Danmark.

1.200 fra hele verden

Rapporten afdækker nye tendenser inden for kvalitetssikring og tests og bygger på svar fra 1.200 direktører, it-chefer, kvalitetschefer og teknikere over hele verden. Heraf otte procent svarende til 96 styk fra Danmark (24), Norge (12), Sverige (48) og Finland (12).

Cloud computing udfordrer de fleste it-afdelinger, fordi den nye it-disciplin kræver andre strategier, færdigheder og redskaber end dem, der tidligere har været i spil på it-området.

Halvdelen af de danske virksomheder svarer i undersøgelsen, at de ikke forventer at flytte deres applikationer op i skyen inden for det kommende år.

På verdensplan er det tilsvarende tal blot 21 procent, mens det samlede tal for Norden er 35 procent, som altså ikke vil flytte applikationer i skyen.

Nogle iagttagere vurderer, at de lave tal for Danmark, Norge, Sverige og Finland hænder sammen med, at vi i Norden har været tidligt ude med cloud computing, og at det er derfor, at tallene er så lave.

Den betragtning er Holger Bonde dog ikke enig i.

"Vi er under alle omstændigheder meget tidlig på den med hensyn til cloud, så jeg tror, det er usandsynligt, at vi allerede skulle have en meget stor 'installed base'.," siger han.

Han medgiver dog, at størrelsen af den danske/nordiske 'installed base' ikke er dokumenteret i rapporten.

Begrænset brug af cloud og SaaS

Mere end halvdelen (52 pct.) af de nordiske deltagere i undersøgelsen beretter, at ingen af deres softwarelicenser bliver brugt gennem en SaaS eller Software as a Service-model.

I resten af Europa og Nordamerika er det tal kun 27 procent, hvilket indikerer, at de nordiske brugere foretrækker at købe licens til fri og ubegrænset brug.

I forhold til skyen siger de nordiske brugere, at de har planer om at 'hoste' mellem 11 og 25 procent af deres applikationer i skyen i løbet af det næste år, hvilket igen er under det europæiske gennemsnit på 36 procent.

Herudover fortæller en fjerdedele af de europæiske deltagere, at de vil 'hoste' 26-50 procent af deres applikationer i skyen sammenlignet med 13 procent i Norden.

Mere end en tredjedel af de nordiske virksomheder (35 pct.) erklærer, at de ikke vil bruge skyen sammenlignet med et europæisk gennemsnit på 13 procent.

Ikke desto mindre er HP, Capgemini og Sogeti (ikke overraskende) overbevist om, at en mere udstrakt brug af SaaS-modeller og cloud-baseret hosting vil gavne bundlinjen i de nordiske virksomheder, fordi de på den måde kan reducere omkostningerne til kvalitetssikring.

Og så rykker vi...

"Med hensyn til udviklingen fremover tror vi, at Danmark og Norden vil følge trop, når teknologien er solid. Vores opfattelse er efter samtaler med CIO's i Danmark, at vi er konservative. At vi ikke hopper på nye teknologier, før der foreligger en 'business case', og teknologien er stabil. Derefter tror vi, at Danmark og de andre lande vil rykke," lyder det fra Holger Bonde.

I løbet af de kommende år forventer 83 procent af de kinesiske virksomheder og 56 procent af de brasilianske virksomheder markante nyinvesteringer på området.

I Norden angiver 33 procent af de adspurgte til gengæld, at budgettet for test og kvalitetssikring er forblevet uændret. Mens blot otte procent af de danske virksomheder bekræfter en markant forøgelse af deres investering i test og udbygning af sikkerheden.

Undersøgelsen viser desuden, at knap syv ud af ti virksomheder vælger at outsource kvalitetssikringen og test af deres kritiske applikationer til eksterne leverandører.

Selv om særligt Indien og Østeuropa ofte fremhæves som oplagte muligheder at placere opgaverne, vælger 51 procent af de adspurgte virksomheder primært at outsource til leverandører lokalt i deres eget land eller verdensdel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere