Artikel top billede

Anvend grafikprocessor og parallelprogrammering i C++

Microsoft giver C++-programmører mulighed for at anvende grafik-processorer (GPU'er) til parallelprogrammering.

I dag er langt de fleste computere udstyret med flerkerne-processorer.

Det betyder, at programmeringssprog bør være udstyret med features, der giver mulighed for parallelprogrammering.

Parallelprogrammering gør det nemlig muligt at eksekvere et program langt hurtigere end normalt.

Hvis udviklere samtidig får mulighed for at anvende en grafik-processor til talknusning fremfor den traditionelle CPU, så er der rig lejlighed for at få beregningstunge programmer til at eksekvere langt hurtigere.

Anvend GPU'en til intensive beregningsopgaver

Intel har tidligere vist, at grafik-processorer er langt hurtigere til parallelberegninger end computerens traditionelle CPU.

Nu tager Microsoft et nyt skridt for at gøre parallelprogrammering tilgængelig for C++-udviklere, så de også kan udnytte de rasende hurtige grafik-processorer til beregningstunge opgaver.

På sin blog skriver S. Somasegar, senior præsident for Microsofts udvikler-division, om Microsofts nye C++ Accelerated Massive Parallelism (AMP), der blev lanceret forleden på chip-fabrikanten AMD's Fusion Developer-konference.

"Microsoft ønsker at gøre det alment tilgængeligt at skrive kode, der drager fordel af heterogen hardware som GPU'er. Så ligesom vi har gjort førhrn med multikerne, så kommer denne nye egenskab i den næste version af Visual Studio," lover S. Somesagar blandt andet.
 
Microsofts satsning på parallelprogrammering
Dermed henviser han til, at C++ AMP blot er det seneste udspil fra Microsofts rettet mod at gøre parallelprogrammering tilgængelig for C++-udviklere. 

Microsoft har nemlig tidligere givet udviklere mulighed for at udnytte flerkerneprocessorer og parallelprogrammering blandt andet ved at introducere Parallel Patterns Library for C++-programmer i Visual Studio 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere