Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Dansk bredbåndsselskab er en trussel mod stabiliteten

Fiberbredbåndsselskabet Waoo truer stabiliteten på markedet for mobiltelefoni, mener analytikere. Se her hvorfor.

Fiberbredbåndsselskabet Waoo! sparker liv i priskrigen på mobiltelefoni, hvilket har fået teleanalytikerne Poul Ernst Jessen og Erik Pers Berglund til at konkludere, at "Waoo mobile udfordrer stabiliteten på mobilmarkedet".

Baggrunden er Waoos lancering af mobiltelefoni i pakker, der er billigere end de tilsvarende pakker fra lavpriselskabet Onfone. Halvanden måned efter TDC's køb af Onfone forsøger Waoo at sparke liv i priskrigen igen.

"På de her pakkeløsninger er vi lige en tak billigere end Onfone. Hos os kan kunderne i en familie som noget unikt også dele taleminutterne," udtaler Anders Christjansen, administrerende direktør i Waoo.

Behøver ikke overskud

En anden ekspert på telemarkedet John Strand siger:

"Det, Waoo laver, er en kopi af Onfones tilbud med en to kroners besparelse og så en multi SIM-løsning, der gør, at en familie kan dele trafikken. I praksis vil de nok bruge det mobile produkt til at brande sig selv og til at vise, at de er i markedet. Waoo ser det næppe som en forretning, de skal tjene penge på."

En opfattelse som analytikerne fra Danske Markets er enige i:

"Efter vores mening er Waoo ikke afhængig af at tjene penge på sine mobile tjenester, og selskabet har substantielle ressourcer og ser simpelthen det mobile produkt som et værkstøj til at opbygge kendskab til firmaets FTTH-løsninger (FTTH, Fiber To The Home)." Skriver analytikerne fra Danske Markets.

Fri SMS og MMS

Waoo! Mobil lancerer tre pakkeløsninger med henholdsvis 2, 5 og 10 timers taletid om måneden, og alle tre pakker giver kunderne muligheden for at dele pakkernes taleminutter.

Ligesom hos Onfone rummer pakkerne også fri SMS og MMS samt data, så kunderne kan benytte internettet fra mobiltelefonen. Pakkerne koster henholdsvis 97, 147 og 197 kr. om måneden.

"Vi vil gerne give et stærkt tilbud til de mange kunder, der stadig kun bruger mobiltelefonen til at ringe fra og kun af og til sender en SMS eller MMS. Disse kunder skal ikke betale for, at andre kunder sender massevis af SMS'er og surfer meget på det mobile internet," udtaler Anders Christiansen, som har kendskab til markedet fra sin tidligere ansættelse hos TDC Mobil.

Aggressiv eller ej

Initiativet fra Waoo kommer efter en måned med forholdsvis ro i markedet.

I løbet af den sidste måneds tid er der sket følgende. TDC har overtaget Onfone, Oister, som er 3's discount-produkt, annoncerede prisforhøjelser og Telenor og Telia offentliggjorde planer om et netværks joint venture.

Indtil i mandags så alle frem til mere stabile markedsforhold, men de forventninger kan Waoo vende op og ned på med de nye mobilpakker alt efter, hvordan de bliver modtaget af kunderne, og hvor aggressiv Waoo er i sin markedsføring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere