Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Steve Ballmer forsøger at berolige dig

Der var ikke mange nyheder men et forsøg på at skabe sammenhæng, da Microsofts topchef holdt årets vigtigste tale.

LOS ANGELES: Bare rolig, vi har en plan!

Han sagde det ikke. Men hele Steve Ballmers tale på World Partner Conference var designet til at berolige dig, hvad enten du er partner, kunde eller investor.

Alle tre grupper har hver på deres måde øget presset på Microsofts topchef det seneste år. Partnerne bekymrer sig om partnerskabet med Microsoft i en cloud baseret fremtid.

Kunderne køber iPhones, iPads, Android-enheder og arbejder med Googles softwareservices på nettet. Og investorerne har på aktiemarkedet sendt Microsofts markedsværdi ned under både Apple og IBM.

Derfor var det afgørende for Steve Ballmer, at sætte arbejdet med de mange produkter ind i en sammenhæng.

Én platform

"Vi ønsker at skabe en platform for anvendelsen af alle typer intelligente enheder og samtidig levere det servermiljø, der kan skabe den platform."  Sådan sagde en veloplagt og energisk Steve Ballmer efter traditionen tro at have understreget, at denne tale på World Partner Conference er årets vigtigste for ham.

Planen er at fokusere på tværgående innovation og ikke mindst den totale integration af Microsofts produkter i skyen. En udvikling der har været i gang længe, men som indenfor det seneste år har fået turbo på først med  Windows Azure og senest Office 365.

Unik sammenhæng

"Vi er godt på vej til at skabe en unik sammenhæng mellem privat og public cloud. Vi er de eneste på markedet, der kan det," sagde Steve Ballmer.

Han understregede, at den spændvidde er helt afgørende for at levere de løsninger, som skal understøtte fremtidens virksomheder med it og dermed skabe forretning for både Microsoft og partnerne. Næste skridt er erp i skyen.

Dynamics NAV i skyen

"Dynamics NAV kommer i skyen tidligt næste år," sagde Steve Ballmer.

I år er det ti år siden Microsoft gik ind på markedet på forretningsapplikationer med købet af Great Plains og danske Navision. Og Steve Ballmer understregede, at en forretning, der skaber en million dollars i overskud, er en afgørende del af Microsofts fremtid.

Kritik af mange produkter

"Vi bliver ofte kritiseret for at have mange forskellige produkter. Og det har vi. Men det der er vigtigt at holde øje med er den dramatiske effekt af innovation på tværs af produkterne."

"I efteråret lancerede vi Kinect til Xbox. Et rent spilleprodukt, men så blev det hacket fordi udviklere gerne ville bruge det til forretningsløsninger."

 "Nu har vi så frigivet udviklerværktøjet SDK, så det kan lade sig gøre. Det vil have en dramatisk effekt på fremtidens forretningsløsninger."

Skype, Phone og Bing

Sådan lød et af Steve Ballmers klareste eksempler på, hvad tværgående innovation betyder for ham. Han kom også rundt om både købet af Skype, arbejdet med Windows Phone og udviklingen af  søgetjeneste Bing som elementer i den fremtid, der skal gøre Microsoft og Microsofts 640.000 partnere til den foretrunkne it-platform for både private brugere og erhvervslivet i de kommende år.

"Vi har allerede i dag 41.000 partnere, der definerer sig selv som cloud partnere. Mange af dem er kommet til i løbet af det seneste år, hvor vi for alvor har givet dem mulighed for at levere cloud-løsninger", sagde Steve Ballmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere