Artikel top billede

Sådan bliver du klar til Windows 8

Chefen for Microsofts Windows-division gav virksomhederne opskriften på at blive klar til Windows 8.

LOS ANGELES: Vejen til Windows 8 er brolagt med Windows 7. Så enkelt er svaret på, hvordan virksomhederne bliver klar til Windows 8.

Den næste version at Microsofts styresystem er planlagt til salg i løbet af 2012. Men den øverste chef for softwaregigantens kerneforretning, Tami Reller, opfordrede i går partnere til at sætte salget af Windows 7 i højeste gear.

Effektiv arbejdsplads

"For at bruge mulighederne i fremtidens cloud løsninger, er det nødvendigt med en effektiv arbejdsplads. Derfor er Windows 8 designet fra bunden og op til at håndtere brugernes behov på alle typer enheder," sagde hun på Microsofts World Partner Conference.

Selvom Windows 7 er den hurtigst udrullede version af Windows nogensinde, så kører to tredjedele af pc-er stadig på Windows XP.

XP-support ophører

"Supporten på Windows XP ender om 1.000 dage. Og der er mere end 300 millioner pc-er der skal opgraderes; det er en forretningsmulighed på 40 milliarder dollars," sagde Tami Reller.

Hun gav også en kort introduktion til den brugergrænseflade, som skal anvendes på alle typer enheder.

Fliser frem for ikoner

"Startbilledet har fliser i stedet for ikoner. Fliserne indeholder apps, der kan være aktive og vise data som vejr eller forretningsdata uden at blive åbnet," sagde hun.

"Fliserne fylder hele skærmen med de informationer, som brugerne har behov for. Og i arbejdet med applikationer kan menuerne nemt komme frem og automatisk forsvinde igen," fortæller Tami Reller.

Færre systemkrav

Samtidig understregede Tami Reller at et godt salgsargument for sætte turbo på Windows 7-salget også er, at de hardwareinvesteringer der bliver lavet til Windows 7 også er forberedt til Windows 8.

"Vi følger den strategi vi har lagt for Windows, nemlig at systemkravene skal være de samme eller gerne mindre end den tidligere version. Det kommer også til at gælde for Windows 8, " sagde hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere