Artikel top billede

Microsoft mangler en sexet lille sag

Computerview: Softwaregiganten har løsningerne, partnerne og kunderne. Men der mangler noget.

Computerview: En lille sexet sag; en dims, en løsning eller noget tryllestøv! Der mangler noget for helt at skabe sammenhæng i den historie, som Microsoft den senste uge har arbejdet benhårdt for at sælge videre til de mange tusinde partnere som kickstart på Microsoft-finansåret 2012.

"Så I vil gerne vide, hvad vi har gang i?" spurgte Microsofts topchef Steve Ballmer retorisk mandag morgen, da han gik på scenen foran 15.000 deltagere i Staples-arenaen i Los Angeles.

"Vi har travlt med at levere platformen til intelligente enheder og samtidig udvikle og levere de servermiljøer, som skal til for at skabe og anvende intelligente service-løsninger."

Nye formuleringer

Nye formuleringer vinder frem i Microsofts verden: "Cross platform", "from the metal up" og "workloads" er bare et par af dem, som man stadig oftere hører fra virksomhedens topfolk og evangelister.

Det er ord, som forsøger på at skabe en sammenhæng, der kan beskrive, hvordan Microsoft vil levere den software, som skal få de mange Microsoft-brugere på hele kloden til at opleve, at teknologien gør hverdagene lettere. Uanset tid, sted og kontekst.

Men visionen om platformen til intelligente enheder spænder over en kæmpe portefølje af produkter fra Windows over Office-produkter til  forretningsapplikationerne Dynamics og forbrugerteknologi som Xbox. Alt sammen sælges til installation hos kunder eller som cloud løsninger.

Styrke: Partnernetværk
Et sammensurium af produkter og løsninger, der skaber et sammensurium af partnerskaber og relationer med de 640.000 partnervirksomheder, der over hele verden sælger til og implementerer hos kunderne. Et enormt forretningsnetværk, som er er softwaregigantens største styrke lige nu.

Med en samlet økonomi, der kunne placere partnernetværket som verdens 19. største økonomi mellem Indonesien og Schweiz har Microsoft en enorm kommerciel muskel, som softwaregiganten har flekset med i Los Angeles denne uge.

I bedste fald kan partnernetværket gøre Microsofts vision om platformen for intelligente enheder til virkelighed over tid. I værste fald kan de blot købe Microsoft tid, inden konkurrenterne får sig møvet frem til de attraktive kunder i erhvervslivet.

Tid er en afgørende faktor. For vinduet står bogstaveligt talt ikke åbent for Microsoft til evig tid.

Svagheden

Svaghed: Leverandører af services
Microsofts største svaghed lige nu er nemlig truslen fra de mange leverandører af services, som myldrer frem. De bliver langt fra alle til noget, men både Google og Salesforce.com er eksempler på, at truslen er ægte.

Ti års modning af it-infrastrukturen i verdens virksomheder er tæt på at have skabt en service orienteret arkitektur, hvor drømmen om at koble og dekoble applikationer på kryds og tværs kan lade sige gøre. Derfor kan nye virksomheder begynde her og gå efter Microsoft på helt specifikke løsninger.

De små, mellemstore og store

Løsninger som it-cheferne i den globale underskov af små og mellemstore virksomheder samt offentlige institutioner ved hjælp af et kreditkort kan købe og anvende på nettet. Den ide tiltaler også CIOs i verdens støre koncerner.

Så i Microsoft-optikken er lanceringen af cloudsatsningerne Windows Azure og Office 365 en vigtig opdæmning. Men der er lang vej til platformen for intelligente enheder.

At dømme efter vibrationerne i Los Angeles Convention Center i denne uge, så  er mange partnere klar. Visionen skaber nye forretningsmuligheder i verdens største forretningsnetværk. Investorerne er mere lunkne.

Så måske er det mere tryllestøv end en "sexet lille sag" Microsoft mangler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere