Artikel top billede

Skat holder daglige møder med CSC: Vi er bekymrede

Skat er bekymret for den storstrejke, som starter hos CSC onsdag. Andre kunder er mere rolige, men følger situationen tæt.

Efter mere end tre måneders konflikt mellem it-giganten CSC og it-fagforbundet Prosa er den længe ventede storkonflikt mellem parterne fra i morgen en realitet, med mindre parterne i løbet af døgnets resterende timer finder en løsning.

Fra starten har kunderne generelt følt sig godt informeret og trygge trods udsigten til den 1. juni, hvor opsigelsen af en fredsaftale betyder, at op mod 400 Prosa-organiserede SCC-ansatte går i konflikt.

Den tryghed var imidlertid omvendt proportional med antallet af dage til konflikten, har nogle af CSC's kunder tidligere fortalt Computerworld.

En rundringning til en række af CSC's kunder her mindre end et døgn, før konflikten for alvor starter, viser forskellige grader af bekymring.

SKAT er bekymret

Hos Skat fortæller it-direktør Preben Bialas, at myndigheden stadig har problemer som følge af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse til påske, hvor 13 mand gik hjem fra de såkaldte kundegrupper.

"Jeg kan konstatere, at vi har mærket meget til det. Derfor er vi selvfølgelig bekymrede," siger Preben Bialas. 

Han fortæller, at CSC har oplyst Skat om, at virksomheden ikke forventer, at eskaleringen af konflikten kommer til at berøre driftsafviklingen hos Skat.

"Men selvom de siger det, er vi selvfølgelig ligesom andre kunder naturligt bekymrede og har derfor et beredskab og et mødeforum med CSC, hvor vi to gange om dagen drøfter afviklingen af vores jobs," siger Preben Bialas.

Desuden holder Skat ifølge it-direktøren "meget, meget hyppige møder på topchef-plan".

Han fortæller, at den kundegruppe hos CSC, som betjener Skats systemer, i øjeblikket ikke er betjent af personale, som er organiseret hos Prosa.

Særlig beredskabsplan

Hos CPR-registeret, der har opsagt en million-kontrakt med CSC som følge af konflikten, har efter Prosas nej til en ny overenskomst med CSC ikke sat noget ekstra i værk i forhold til konflikten, fortæller Carsten Grage, der er kontorchef på CPR-kontoret.

Derfor er ikke sket nogen ændringer i forhold til de udmeldinger, som CPR-kontoret tidligere har givet til alle brugerne af CPR, nemlig at CSC har meddelt, at driften også vil være stabil efter den 1. juni.

"Og vi har ikke noget grundlag for at anfægte, at de har foretaget de afhjælpnings-foranstaltninger som skal til for at sikre driften," sige Carsten Grage.

Han fortæller, at CPR-registeret har en særlig beredskabsplan for afholdelsen af et Folketingsvalg. Blandt andet kører kontoret med jævne mellemrum valglisten for CPR-systemet, fortæller han.

Desuden har CPR-registeret meddelt kunderne, at de bør træffe de foranstaltninger, som de hver især finder nødvendige i forhold til at sikre de opgaver, de har ansvaret for.

"Men vi må konstatere, at i løbet af de tre måneder, konflikten har varet, der har det kørt stabilt," siger han og kalder systemet "velafprøvet" og fortæller, at det har været i drift i lang tid.

"Så risikoen ved at skifte bemandingen ud er mindre end ved et system, som lige er sat i produktion," siger Carsten Grage.

Forsvaret: Fælger situationen nøje
Hos Forsvarets Koncernfælles IT (FKIT) er situationen her dagen før konflikten mellem CSC og Prosa bliver udvidet stort set identisk, fortæller stabschef Lars Bæhr.

"Nu er det jo sådan, at it går jo ikke ned, fordi mennesker ikke piller ved det. Det er tværtimod en sikkerhed for, at det måske kører endnu bedre," spøger Lars Bæhr. 

Med mere alvor i stemmen fortæller han, at der foreligger nogle "rigtig gode planer" fra CSC omkring kørslen af systemerne i fremtiden.

"Selvfølgelig følger vi situationen nøje, og vi havde da også håbet på en fredelig løsning, men vi er fortsat ganske rolige. Vi har ikke nogen forventninger om, at der sker noget med tilgængeligheden af de systemer, CSC håndterer for os," siger Lars Bæhr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere