Artikel top billede

Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen

Hvordan får en virksomhed genskabt tilliden efter en brutal arbejdskonflikt? Det sætter ny CSC-direktør fokus på.

Arbejdskonflikten mellem it-giganten CSC og fagforeningen Prosa er en af de mest omfattende i den danske it-branches historie.

Kun en uge efter afslutningen på den fire og en halv måned lange arbejdskonflikt trådte Charlotte Lundblad til i rollen som ny HR-direktør i CSC Norden.

Det er hendes opgave at genskabe tilliden mellem ledelsen og de medarbejdere, der har kæmpet foran den låste port.

"Konflikten har været rigtig hård for os alle sammen. Den har været hård for de lockoutede og for dem, der har strejket, men den har også været hård for de medarbejdere, der har været inde i bygningen og for lederne," siger den nye direktør.

Nøgleordet i den lange proces mod forsoning er samtale, fortæller Charlotte Lundblad.

"Vi taler rigtig meget sammen leder og medarbejder imellem samt medarbejder til medarbejder. Vi har et program til, hvordan vi skal komme videre. Hvor vi igen skal opleve, at det her er en attraktiv arbejdsplads. Det er en process, og det er ikke noget, vi opnår fra den ene dag til den anden," siger hun.

Starter for alvor efter ferien

Efter sommerferien vil CSC starte en række workshops, hvor formålet er at få medarbejderne til igen at finde det fulde engagement frem.

Desuden har lederne været forberedt på situationen, da medarbejderne kom tilbage.

"Vi har undervist lederne i, hvad det betyder at få medarbejdere tilbage, der har været væk så lang tid," siger Charlotte Lundblad.

Glem frygten

Hvad med de medarbejdere, der har været meget aktive i konflikten, dem der har blokeret virksomheden og stået med skilte. Skal de være bekymrede for, at deres deltagelse i konflikten får betydning for deres virke i dag?

"Nu har jeg været i virksomheden i 10 år, og vi har altid haft mange drøftelser, og mange gange har vi haft faglige uenigheder med foreningerne, men vi har altid været gode til at sige, at vi kan have forskellige faglige synspunkter, men det ændrer ikke ved, at når vi har sat streg over det, så har vi en god personlig samarbejdsrelation bagefter," siger hun og fortsætter: 

"Det har været en arbejdsretslig kamp fra foreningernes side, og den har ledelsen så haft nogle holdninger til, men den er slut nu, og nu er vi videre i en samarbejdsånd."

"Hvis der er nogen, der skulle føle sig utrygge, så er det vigtigt at få addreseret. Hvis der er nogle problemstillinger, så få dem på bordet og få talt om det," siger Charlotte Lundblad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere