Artikel top billede

Ny trojaner lytter med på din mobilsnak

Sikkerhedsanalytiker har fundet malware på Android, der optager og gemmer dine telefonsamtaler på SD-kortet og muligvis sender dem til en fjernserver.

Computerworld News Service: En ny trojansk hest på Android er ifølge en sikkerhedsanalytiker fra CA i stand til at optage dine telefonsamtaler.

En anden trojaner, der tidligere er blevet fundet af CA, loggede detaljer såsom varighed af indkommende og udgående opkald, men den malware, der blev identificeret i denne uge, optager selve telefonsamtalen i formatet AMR og gemmer optagelsen på enhedens hukommelseskort.

Denne malware "smider også en 'konfigurations'-fil med information om en fjernserver og parametre," skriver sikkerhedsanalytiker hos CA Dinesh Venkatesan i et blogindlæg, hvilket muligvis betyder, at de optagede opkald kan uploades til en server, hvorfra angriberen har adgang til dem.

Venkatesan har testet trojaneren i "et kontrolleret miljø med to mobilemulatorer, der kørte sammen med simulerede internet-services."

Resultaterne har han offentliggjort skærmdumps af. Det ser ud til, at trojaneren kun installeres, hvis brugeren af Android-enheden klikker på "Installer"-knappen i en meddelelse, der har en slående visuel lighed med legitime applikations installationsskærme.

Når trojaneren og fjernserverens konfigurationsfil er installeret på Android-enheden, vil et opkald så at sige "udløse bomben" - med andre ord igangsætte optagelsen og lagringen af opkaldet.

"Da det i forvejen er vidt og bredt anerkendt, at dette år bliver et år med mobil malware, så råder vi smartpone-brugere til at være mere logiske og følge de grundlæggende sikkerhedsprincipper, når de surfer og installerer applikationer," advarer Venkatesan.

Android-platformen giver en større fleksibilitet end på iPhone ved at tillade installationen af tredjeparts-applikationer - endda også apps der ikke er godkendt til Googles Android Market - men denne frihed er også forbundet med en øget sikkerhedsrisiko.

Der er også blevet fundet applikationer inficeret med malware i selve Android Market, men man kan som bruger beskytte sig selv ved at installere antivirussoftware præcist som på en almindelig computer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere