Artikel top billede

Google retter 30 fejl i Chrome

I alt 10 personer har har fundet fejl i Chrome 13 og fået udbetalt deres dusører i forbindelse med rettelserne.

Læs også:
Tjen flere tusinde kroner på at finde fejl i Chrome

It-mand finder hul i Chrome: Får stor dusør af Google


Computerworld News Service:
Google har i denne uge rettet 30 sårbarheder i Chrome og i den forbindelse udbetalt et af de største dusør-beløb nogensinde for de oplysninger om sårbarheder, som er indsendt til virksomhedens sikkerhedsteam. 

Google har pakket rettelserne sammen med en opdatering til Chrome 13 og tilføjet 'Instant Pages' i den stabile browser-kanal.

Den funktion, som Google tidligere har brugt i Chrome 13 previews, pre-loader proaktivt visse søgeresultater for at gøre internetoplevelsen hurtigere.

Google opdaterede senest Chromes såkaldte 'stable build' i begyndelsen af juni. Ligesom Mozilla, der er gået over til en hurtigere udviklingscyklus i år, udsender Google opdateringer med omkring seks til otte ugers mellemrum.

14 af de 30 sårbarheder, der er blevet rettet i denne uge, har fået bedømmelsen 'høj', der er den anden mest alvorlige vurdering i Googles firdelte bedømmelsessystem, mens ni er vurderet som 'medium' og de resterende syv som 'lave'.

Ingen af fejlene er blevet vurderet til at være 'kritiske', som er den kategori, der typisk er reserveret fejl, som gør det muligt for en angriber at slippe ud af Chromes anti-exploit sandbox. Google har rettet adskillige kritiske fejl i år, senest i april.

De fleste af sårbarhederne kan udgøre en trussel mod systemet. Ni ud af de 14 sårbarheder er identificeret som såkaldte 'use-after-free'-sårbarheder, der består af fejl i hukommelseshåndteringen, som kan udnyttes til at indføre angrebskode.

Som altid har Google lukket for Chrome bug-tracking-databasen for de 30 sårbarheder, for at forhindre folk i at få oplysninger om de underliggende fejl. Virksomheden udelukker adgang til databasen for at give brugerne tid til at opdatere, og i visse tilfælde er der gået flere måneder inden adgangen er tilbage.

Offentligheden har for eksempel i dag kun fået adgang til tre af de 15 fejl, som Google rettede 7. juni.

Over en halv million i dusører

Google har betalt godt 86.000 kroner i dusør til 10 researchere, der har opdaget 17 af de fejl, som er blevet rettet i denne uge, heriblandt godt 40.500 kroner til en researcher, der identificerer sig selv som 'miaubiz', og knap 11.000 kroner til en anden gammel bidragyder, nemlig Sergey Glazunov.

Siden 1. januar har miaubiz tjent godt 121.500 kroner i Chrome-dusører.

Den totale betaling for denne uges rettelser til Chrome udgør det tredjestørste beløb nogensinde og matcher næsten rekorden på godt 89.000 kroner, som blev sat i april. Indtil videre har Google udbetalt mere end 594.000 kroner til researchere i år.

Google har desuden tilføjet forskellige funktioner i Chrome 13, først og fremmest Instant Pages.

Selvom Chromes beta-versioner har inkluderet Instant Pages siden midten af juni, så er det første gang, at det kan findes i den stabile kanal. Når funktionen er sat til, pre-loader Instant Pages de højest rangerede søgeresultater til Googles servere. Virksomheden påstår, at Instant Pages kan skære adskillige sekunder af ventetiden for pre-loadede resultater.

Brugerne kan fravælge Instant Pages i indstillinger ved at fjerne fluebenet fra den boks, der hedder "forudse netværkshandlinger for at forbedre ydelsen" under kategorien "søg".

Preview af dit print

Google har på det seneste været på en mission for at gøre browsing hurtigere. I sidste uge afslørede virksomheden for eksempel det såkaldte 'Page Speed Service', som er en hosted service, der efter sigende kan forbedre load-tiden med så meget som 60 procent.

Chrome 13 inkluderer desuden print-preview til Windows og Linux-brugere - funktionen er stadig ved at blive testet til Mac, men findes i beta og dev-kanalerne af Chrome 14 - og forbedringer til den såkaldte 'omnibox', som er Googles betegnelse for den kombinerede adresse- og søgebar.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere