Artikel top billede

Intel retter fejl efter massevis af nedbrud

Intel er klar med en rettelse til en alvorlig fejl i solid state disk-drevet SSD 320.

Læs også: Efter hård kritik: Intel på vej med rettelse til alvorlig SSD-fejl

Computerworld News Service: Intel har udsendt en firmware-opgradering, der retter en fejl, som fik virksomhedens SSD 320 solid state drev til at gå ned og miste data. Du kan læse mere om denne fejl her.

Det sker flere måneder efter, at fejlen første gang blev kendt.

Firmware-opdateringen retter den såkaldte Bad Context 13x-fejl, hvor strømsvigt har fået Intels SSD 320-drev til at gå ned.

Når systemet bliver genstartet, forhindrer fejlen desuden adgang til drevet, hvorefter system BIOS kun rapporterer om 8MB hukommelse.

Brugerne kan downloade firmware-opdateringen fra Intels egen hjemmeside, fortæller en talskvinde for virksomheden i en e-mail. Instruktioner til, hvordan man installerer opdateringen, kan læses i den tilhørende 'read me'-fil.

Intel erkendte fejlens eksistens i slutningen af juni, og tidligere i denne uge udtalte virksomheden, at den ville udsende en firmware-opgradering for at løse problemet.

Virksomheden er i høj grad blevet kritiseret på sine egne forums af brugere, der mener, at selskabet ikke har været hurtigt nok til at gøre noget.

Intel siger, at de folk, som oplever nedbrud på grund af fejlen, bør kontakte virksomheden og få et nyt drev. Intel forklarer desuden, at folk kan gennemføre sikker sletning ('secure erase') af drevet ved hjælp af SSD Toolbox, selv om det selvfølgelig vil også vil slette informationerne på drevet.

SSD Toolbox overvåger og håndterer ydelsen og SSD-drevets generelle tilstand.

Intel råder desuden brugerne til at huske regelmæssig backup og til at "følge de almindelige procedurer, når computeren lukkes ned, og undgå at tage et SSD fra en tændt computer."

Virksomheden har tidligere fortalt, at fejlen desuden påvirker et mindre antal drev, og at opdateringen også kan installeres uden en såkaldt secure erase, selv om ingen tabte data kan gendannes.

SSD 320 blev udgivet i marts og bliver brugt i både pc'er og i Apples Mac-computere. SSD-drevet findes i flere versioner fra 40GB til 600GB.

Firmware-opgraderingen kan desuden også bruges til Intels X25-M, X18-M og X25-E SSD-drev produceret ved hjælp af 50-nanometer og 34-nm processer, og til X25-V SSD-drevet, der er produceret ved hjælp af 34-nm processen.

Drevene skal opdateres i forhold til en særlig version af firmwaren inden opdatering. Flere informationer kan findes Intels SSD-firmware hjemmeside.

Intel har også tidligere haft problemer med sine SSD-drev. I 2009 trak virksomheden en firmware-opgradering til sin X25-M forbruger-SSD tilbage bare en dag efter brugerklager over softwaren, der fik drev til at gå ned.

Læs også: Efter hård kritik: Intel på vej med rettelse til alvorlig SSD-fejl

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa